Efter en lang sæson med et hav af kampe har vi taget en snak med Jakob om op- og nedture, udfordringer og successer og den kommende sæson. I første del af evalueringen (læs HER) snakkede vi med Jakob om den netop overståede sæson (læs mere HER). Dette er anden del af evalueringen, hvor vi snakker om den kommende sæson og forberedelserne til det der forhåbentligt bliver endnu en sæson med et hav af kampe og medaljechancer. 

Nu har vi snakket om den netop overståede sæson, hvor I spillede en del kampe med både gode og mindre gode resultater. HVad kan I som hold lære af denne sæson frem mod den kommende sæson? 

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have skabt stabilitet og en langt bedre start på tingene, så troen på det vi laver bliver større endnu. Så skal vi arbejde videre med de spillere der er, og de spillere der kommer til og kigge på, hvad de er gode til. Der er ingen tvivl om, at vi med tilkomsten af Laura Damgaard får en lidt anden type spiller, end vi har haft tidligere. Det samme med Maibritt Toft. Vi kommer til at kunne spille noget lidt andet spil, end vi har gjort tidligere, og det kommer vi til at gå all-in på, fortæller Jakob og fortsætter:

- Vi har mange gode spillere, som skal være med i langt de fleste af kampene, og vi har et forholdsvist bredt hold, som vi skal udnytte. Vi har stort set to dygtige spillere på alle positioner, og jeg tror ikke, at vi vil få succes med at spille smalt. Vi har mange spillere der skal i spil, og det skal vi være skarpe i, når vi starter sæsonen, for vi skal have en væsentligt bedre start, end vi fik i denne sæson. Så det er noget af det der er fokus på lige nu; Hvordan kommer vi bedst ud af starthullerne i starten af september. 

I har ikke flere kampe på programmet i denne omgang, men træner fortsat lidt endnu inden der er lidt ferie til jer. Hvad bruger I sommerferien til?

- Reelt set har vi ikke meget sommerpause. Det er både det fede og forfærdelige ved det her job. Hvor alle andre måske lige er startet med sommerfeiren, starter vi op med at træne, og vi starter benhårdt. Spillerne har på det tidspunkt trænet i tre uger, enten i skoven, på løbebanen eller i fitnesscentret. Nogle af dem har måske også trænet på en ferie et sted, hvor elastikker, håndvægte og løbesko har været med i tasken. Så reelt set har vi ikke meget pause. 

- Det jeg bruger tiden på i den pause, der nu engang er vil være at lægge spillerkonceptet og spilstrategien fast til den kommende sæson. At vi spiller mere præcist i næste sæson bliver helt afgørende for, vi får succes. Vi får en ny rigtig dygtig målvogter fra Skanderborg, Anna, som vi skal have til at få redninger fra start. Hvordan vores forsvar skal stå i forhold til hende, arbejder jeg lige nu på sammen med Susanne Wilbek. Derudover kigger jeg også på, hvad vi skal lære af denne sæson i forhold til den fysiske del, både hvad angår vores fysioterapi og vores fysiske træning. Så skal jeg ud og have inspiration ved at se herre- og damekampe, der spilles hen over sommeren. Måske tage til en enkelt ungdomsslutrunde og se, hvad der rører sig på den internationale scene; Hvilke unge spillere kommer frem, fortæller Jakob og slår dog fast, at der også skal være lidt tid til afslapning.

- Så får jeg selvfølgelig også ladet batterierne op. Vi har spillet mega mange kampe i januar, februar, marts, april, så der skal også lige restitueres lidt. Forhåbentligt får jeg lyst til at ligge på sofaen på et tidspunkt, men der er jeg ikke endnu. Jeg bearbejder stadig det der var og det der kommer. Det er mega spændende og jeg glæder mig meget til, vi starter op igen. 

Hvad er det du glæder dig til ved opstarten? 

- Jeg glæder mig meget til, at vi skal samle holdet for første gang med de nye spillere. Den energi der er i opstarten, er bare mega fed at opleve. Alle de områder, vi kan implementere ting på og dygtiggøre os, skal vi have fat i fra start, og så skal vi have sat kursen fremadrettet. Hvordan skal næste sæson være? Det synes jeg er mega spændende. Det glæder jeg mig allerede til nu, og det er jeg sikker på, jeg også synes, når vi starter op igen. Det bliver fedt. 

0
0
0
s2smodern