Det føles næsten som i går, at vi skød sæsonen 2018/19 igang. Det er dog ikke tilfældet, og siden sæsonen blev skudt igang i august 2018 har pigerne spillet et hav af betydende kampe i HTH Ligaen, EHF Cup'en og Santander Cup. Faktisk har pigerne spillet 52 kampe af betydning, hvilket ikke inkluderer træningskampe og de landskampe, som en stor del af vores spillere også har deltaget i. 

Vi har oplevet meget siden august og kampprogrammet har været pakket med spændende kampe rundt i hele Europa. Der har været både skuffelser og successer, men hvordan ser holdet på sæsonen? Det har vi taget en snak med cheftræner Jakob Vestergaard om.  

Du fik en noget utraditionel start på sæsonen, da du trådte til som cheftræner fem kampe inde i turneringen. Hvordan har det været at komme tilbage til Viborg HK og overtage et hold, du ikke har arbejdet med op til sæsonstart?

- Det var rigtig dejligt at være tilbage i Viborg HK. Det er første gang jeg prøver at komme ind midt i en sæson, hvor alt forberedelsesarbejdet der laves i en sommerpause ikke var noget, jeg var med til. Det var selvfølgelig specielt, men jeg synes fundamentet var fornuftigt, da jeg kom til, og så er det klart, jeg gerne vil ind og sætte nogle fodaftryk. I starten arbejdede vi meget med defensiven og at dække godt op. Det lykkedes vi også rigtig godt med. Vi havde et super godt samarbejde mellem vores forsvar og målvogtere, og det gjorde jo, at holdet tog rigtig godt imod det, jeg gerne ville have. Det var mega spændende og fedt at komme tilbage. Der har været god energi på tingene.

Det er ingen hemmelighed, at vi har haft en svingene sæson med ærgerlige nederlag og store sejre. Hvordan er din overordnede vurdering af sæsonen? 

- Det er rigtigt, at sæsonen har været svingende. Vi har spillet super godt i perioder og forfærdeligt i andre perioder. Det er vel også det slutspil, jeg står med indtrykket af. Vi spiller fantastisk i den første kamp i slutspillet, hvor vi, som det første hold i 2019, slår Team Esbjerg. Derefter spiller vi tre dårlige kampe, som desværre også bliver det aftryk, vi slutter sæsonen med, fortæller Jakob og fortsætter:

- Vi har på mange måder spillet en fornuftig sæson, og det var godt, vi kom med i slutspillet. Det holdt hårdt, men vi lykkedes heldigvis med det. Vi bliver slået ud af Santander Cup efter forlænget spilletid, hvor vi havde gode muligheder for at slå Esbjerg og komme videre. Internationalt har vi jo spillet fantastisk, så det har på mange måder været en svingende sæson med fantastiske præstationer, men også det modsatte. 

Hvilke udfordringer ser du som de største og mest udslagsgivende i denne sæson? 

- De største udfordringer vi har haft i denne sæson har været kontinuitet i spillet. Vi skal bruge hele sommeren og opstarten på at være endnu bedre til at spille præcist i det, vi gerne vil spille. Når vi lykkes med det, vi gerne vil spille, har vi også vundet. Når vi har gjort det modsatte, har det været tekniske fejl og indbyrdes misforståelser osv. Så vinder man ikke håndboldkampe, når modstanderne er så dygtige. Så det vi skal have fat i er at være mere præcise fremadrettet i forhold til, hvad vi gerne vil, og hvordan vi vil have tingene. Det skal vi så have flyttet ud på banen, for så har vi absolut et stort potentiale. 

Hvor oplever du så de største successer denne sæson?

- Der er ingen tvivl om, at vores præstation internationalt har været fænomenalt god. Vi møder mange forskellige hold med mange forskellige kulturer og spillestile. Mod alle holdene løser vi det rigtig godt. Vi var lidt uheldige at blive slået ud i semifinalen, som det eneste hold der har slået Siofok i Danmark, så selvfølgelig er det internationale det, der lyser klarest op i denne sæson i forhold til succes. Der har vi, for at være helt ærlige, leveret en piv-god præstation, fortæller Jakob og afslutter hermed del et af sæsonevalueringen.

Del to kan allerede nu læses her på hjemmesiden og fokuserer på den kommende sæson, og hvad Jakob ser som de vigtigste elementer for succes.

Du kan også se evalueringen på video HER

0
0
0
s2smodern