Det er endegyldigt sæsonens sidste kamp, når pigerne tirsdag aften spiller Santander Cup mod Bjerringbro FH i turneringens 6. runde. Naboholdet fra Bjerringbro spiller i 1. division og har gjort det så godt, at de var lige ved at spille sig i ligaen. Dog blev det til to knebne nederlag til Ajax København, der dermed reddede sig endnu en sæson i HTH Ligaen. Netop BFH's oprykningskampe ser Jakob som værende en af de faktorer, der kan volde os problemer i Santander Cup. 

-Jeg tænker det er en svær størrelse. På mange parametre kan man sige, at vi på vores grundkompetencer egentligt skal være stærkere end dem. Men det er ved at være noget tid siden, vi spillede vores sidste kamp. Vi skal helt tilbage til påske. De kommer knivskarpe og i kampmode, hvor vi med al sandsynlighed er lidt rustne, fortæller Jakob og pointerer, at kampen har enormt høj prioritet for Viborg HK pigerne, som meget gerne vil deltage i mere end ligaen i den kommende sæson. 

- Vi ved ikke, om vi skal spille Europæisk næste år, men vi håber på i hvert fald at skulle spille Santander Cup og liga, så vi i hvert fald er med i to gode turneringer. Så må vi se, om EHF falder ned i turbanen på os. Med det sagt, er kampen mod Bjerringbro en kamp, som er mega svær, og som vi prioriterer meget højt.

Ønsket om avancement i pokalturneringen betyder også, at Jakob stiller i stærkest mulige opstilling mod BFH. Desværre er der spillere, der med al sandsynlighed ikke kommer i kamp, trods det, at de er vigtige for holdet. 

- Vi ved med sikkerhed, at vi ikke har alle i kamp i aften. Amalie Grøn (Nips, red.) er ikke med, da hun har bøvl med knæet. Det skal vi have helt styr på, så det ikke bliver værre, og derfor vil hun ikke komme i kamp. Samtidig er der usikkerhed om, hvorvidt Line Haugsted kommer i kamp mod Bjerringbro. 

Pokalkampen mod Bjerringbro bliver endegyldigt den sidste kamp med denne sæsons trup, da Uno, Bodholt og Poulsen fra den kommende sæson tørner ud for andre hold. Det er altid en speciel følelse at vide, at det er sidste kamp med den nuværende trup, da holdet gennem en sæson bliver meget tætte, da de er sammen hver dag. 

- At det er sidste kamp er altid lidt specielt. Det piner mig jo stadig lidt, at der er nogen der spiller finaler og semifinaler nu, og det gør vi ikke. Vi spiller pokalturnering og kan ikke gøre noget ved de resultater, der ligger i slutspillet. Derfor er det sidste kamp, og det er måske også helt okay, fortæller Jakob og slutter: 

- Når man har været i det her game i 20 år, så ved man godt, at det er sådan det er. Spillere kommer og går, og jeg håber, vi kan slutte godt af og give de spillere, der skal videre en fed afskedskamp og et godt afsæt til at komme afsted med så god energi, at de måske har lyst til at komme tilbage på et tidspunkt, hvis muligheden byder sig.

Kampen mod Bjerringbro spilles i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter tirsdag d. 7. maj kl. 19.00. Der er fri entré for alle.

0
0
0
s2smodern