Sølle to mål skulle blive forskellen på titlen som semifinalist og finalist i denne sæsons EHF Cup. En sæson, der har været fyldt med fantastiske kampe, sejre på stribe, og oplevelser fra håndboldens aller øverste hylde. I dag var ingen undtagelse, da det ungarske storhold fra Siofok kom på besøg i den anden og afgørende semifinale. Kampen levede op til sin vigtighed og gav de 1431 fremmødte tilskuere spænding og fight for alle pengene, og da de 60 minutter var gået, stod der også VIborg HK på sejren. Desværre var sejren på 27-25 ikke helt nok til at vinde samlet over Siofok, der i første opgør vandt med 28-24. Dermed bliver det Siofok, der skal spille finale mod Team Esbjerg.  

Efter kapmen var det svært for spillerne at sætte endeligt ord på kampen, da sejren ikke gav det ønskede resultat. 

- Jeg står med en lidt ambivalent følelse, siger Ida Marie efter kampen og fortsætter:

- Vi leverer jo en sindssygt god kamp og gør alt vi har aftalt og tingene fungerer. Vi kæmper som sindssyge og har virkelig god gejst, hvilket også resulterer i en sejr over Siofok, som er helt vildt flot, men det var desværre ikke nok i dag. 

Det har ellers været en imponerende sæson i EHF Cup'en set med grønne briller, og pigerne har vundet 15 ud af 16 kampe. Eneste nederlag kom i første semifinale i Siofok, hvor Simone Böhme og co. lagde grundstenen for deres finale. 

Første halvleg af dagens semifinale var meget lige med en lille fordel til Siofok. Lige inden pausen fik vi dog vendt spillet, så det lille overtag gik mod grøn side. Det skyldes ikke mindst en taktisk ændring i defensiven, hvor Ida-Marie blev smidt frem i en mandsopådækning, som satte Siofok på prøve. 

- Jeg tænker det stresser dem. De laver tekniske fejl og dårlige afleveringer, så jeg tænker, det fungerede fint nok, men det er bare ærgerligt, at det ikke lykkes helt, fortalte Ida efter kampen. 

Det lykkedes dog nok til, at vi midt i anden halvleg var foran med tre mål, og samtidig var frygteligt tæt på at komme på plus fire, hvilket ville have udlignet resultatet fra første opgør. Istedet hang Siofok på, og fik mindsket vores førnig til et enkelt mål. Med halvanden minut igen tog Jakob en time-out, da pigerne var foran med en enkelt og tavlen viste muligheder for et slutresultat præcis som i første opgør. Herefter fik vi udbygget føringen fra 25-24 til 27-24, og en enkelt mål mere til os, ville bringe kampen i straffekast duel. Desværre får Siofok tilkendt et straffekast med 15 sekunder igen, hvilket Simone Böhme udnytter til at sikre gæsterne finalepladsen. 

- Det er svært at sige hvad det er der gør, at vi ikke kan få det vendt til den fem-måls sejr, vi skulle bruge. Vi møder et sindssygt godt hold og gør mange ting rigtigt. Der er selvfølgelig små fejl her og der, men det er fejl, man ikke kan undgå, når man møder hold af denne kaliber. Jeg synes virkelig vi gør det godt, og det bliver de små detaljer, der gør udfaldet til sidst i dag, fortalte Ida efter kampen.

Trosd nederlaget i dagens kamp, var der stadig plads til at glæde sig over en fantastisk sæson i Europæisk regi. Her har pigerne vundet over hold som Larvik, Kuban, Nykøbing-Falster og Besancon, men det sidste lille skridt blev for stort at tage. Det ændrer dog ikke på, at Ida Marie er stolt af den sæson, pigerne har leveret. 

- Jeg er helt vildt stolt af vores europæiske sæson og synes, vi har spillet vildt godt. Det er som om vi har haft et andet gear, når vi har spillet europæisk. Der har været så mange gode kampe rundt i Europa og vi har kæmpet helt sindssygt mod de forskellige hold rundt i Øst Europa, så jeg synes, vi kan være godt tilfreds langt hen ad vejen, slutter Ida Marie og bakkes op af Jakob: 

- Vi har præsteret fremragende i Europa. Vi har tabt en enkelt kamp med fire mål, og så har vi ryddet alt andet af vejen. Det er mod stærke russiske, franske og ungarske hold, så vi kan være mega stolte af den præstation, vi har leveret i Europa. Det er jo ikke sådan en kamp som i dag, hvor man møder et af Eruopas bedste hold, at vi forventer, vi skal trække os sejrrigt ud. Vi havde muligheden, og det hæfter jeg mig selvfølgelig også ved, så ja, jeg er rigtig glad og stolt over det, vi har leveret. Jeg havde dog gerne set os spille den finale. Det kommer til at gøre ondt at se Siofok og Esbjerg spille den. 

0
0
0
s2smodern