Første spadestik til en mulig EHF Cup finale skal tages lørdag eftermiddag, når pigerne på udebane møder det ungarske storhold Siofok i første af to semifinaler. Viborg HK er fortsat ubesejret i den prestigefyldte europæiske turnering, som frem mod semifinalen har budt på 14 kamp mod syv forskellige nationaliteter. Stimen kan blive svær at bevare, men pigerne er klar til at gøre sit til, at Siofok ikke får finalepladsen. Første kamp spilles på udebane, og pigerne forventer et stort pres fra tilskuerpladserne.

- Tilskuerne kommer sikkert med rigtig meget larm og pres, men det er også det, der er sjovt. Vi kommer til at spille på andre præmisser, end vi er vant til. Der kommer jo også nogle fra vores fanklub derned for at støtte os, og det bliver en rigtig fed kamp at spille, fortæller Carin. Hun bakkes op af Pauline, der tidligere har spillet i Ungarn og derfor også ved, hvad pigerne kan forventer fra tilskuerpladserne.  

- Hallen koger helt sindssygt. Det kan ikke rigtig sammenlignes med nogle danske haller, for det er skrigende og passionerede fans. I Ungarn spiller de med hjertet, og det kan man godt se på hele den atmosfære der er bygget op omkring kampene. Det bliver svært at kommunikere, men også pisse fedt at spille i sådan en arena. Det er jo derfor, vi spiller håndbold og gerne vil spille de her sjove kampe. 

Ligesom vores piger, er Siofok ubesejret i EHF Cup'en. De har dog ikke spillet så mange kampe, da de trådte ind i turneringen senere end vi gjorde. Tidligere kampe har dog ikke indflydelse på semifinalerne, som afgøres over to opgør, hvoraf den samlede vinder tager finalepladsen. Pauline og Carin glæder sig til at matche sig mod et af Europas bedste hold.

- Vi glæder os helt vildt til at matche os med Siofok. De har jo nogle af verdens bedste spillere på holdet. Vi skal gå efter at overraske dernede og jeg er sikker på, vi kan tage dem, hvis vi spille på niveau, siger Pauline og Carin tilføjer: 

- Det er rigtig godt, at vi starter på udebane, fordi vi kan skabe et godt udgangspunkt før hjemmekampen. Det gælder om at spille sikkert og stå godt i forsvaret. Det skal vi virkelig fokusere på og så selvfølgelig gå efter at vinde, men under alle omstændigheder skal vi gøre alt, vi kan, for at skabe et godt udgangspunkt til hjemmekampen. Siofok er jo et stort hold, så det bliver mega fedt at spille mod dem i Ungarn, slutter hun. 

I Siofoks trup er en gammel kending, da Simone Böhme, der har spillet i Viborg HK fra 2015-2017, spiller i den ungarske klub. Hun siger til EHF's hjemmeside, at hun glæder sig til kampen og til at gense flere tidligere holdkammerater. 

- Jeg kender stadig mange af spillerne i Viborg HK og har fulgt dem tæt i denne sæson. De har haft en svær start på sæsonen, men har spillet sig op. I EHF har de jo gjort det fantastisk, så jeg forventer også, at det bliver en hård kamp. Vores mål er at vinde EHF Cup'en, så vi skal vinde, fortæller Böhme. 

Semifinalen mellem Siofok og Viborg HK kan ses på EHFTV. Kampstart er kl. 17.00 lokaltid. 

Returopgøret i VIBOCOLD Arena spilles søndag d. 14. april kl. 14.00. BILLETTER KAN KØBES HER

0
0
0
s2smodern