Slutspillet blev banket i gang på flotteste vis, da vi i torsdags besejrede Team Esbjerg hjemme i VIBOCOLD Arena. I eftermiddag skal vi følge op på sejren, når vi på udebane skal op imod Herning-Ikast Håndbold (HIH). HIH tabte i første kamp til Aarhus United, hvilket betyder, at vores slutspilsgruppe er fuldstændig åben forud for dagens opgør. Alt kan ske, og vi ved, at det kræver en ordentlig bunke fight og vilje, hvis vi skal sejre i Ikast. Vi har vist, vi kan. Nu skal det gøres igen!

- Rammer vi samme niveau som mod Esbjerg, så er der også chancer for at vinde i Ikast, men vi ved, at vi fik ørerne i maskinen ved sidste kamp og skal være mega dygtige for at få point med derfra, fortæller Jakob forud for kampen, som kommer blot tre dage efter seneste kamp. 

Den korte tid mellem kampene betyder, at holdet har kort tid til at omstille sig fra kamp til kamp. 

- Der er meget kort forberedelse mellem kampene, så vi skal ikke ændre det vilde i vores spil. Det skal HIH jo heller ikke, men jeg er sikker på, begge hold lige tager en snak om, hvad der skal med videre fra de første kampe i slutspillet. Jeg har set et par af deres kampe igennem, inkl. den seneste mod Aarhus, og bruger det til at gøre mig overvejelser i forhold til vores spil, fortæller Jakob videre. 

Kigger man på sæsonens forløb i Viborg HK, kan man se et hold, der stille og roligt har arbejdet sig op fra en uheldig start, som siden er blevet til en plads i slutspillet og et kontinuerligt højt niveau. Trods det, at holdet ikke helt fik den start, de ønskede, er det helt bevidst, at pigernes spil skal toppe nu. 

- Det er træningsplanlægningen, der ser ud til at være lykkedes for os. Alle omkring holdet prøver at lægge planer for træningen, og hvornår vi skal lave fysisk træning og i hvilket omfang. Line Hovgaard (fysisk træner, red.) har løftet en kæmpe opgave på det punkt, og har været mega dygtig til at dosere træningen. Hun sparker de spillere over skinnebenet, som skal sparkes og holder igen på de spillere, der skal holdes igen. Det er et af de elementer, der er sjovt som træner. At få planlægningen til at bære frugt på rette tidspunkt, fortæller Jakob.

Hvorvidt pigerne kan tage endnu en vigtig sejr må vi spændte følge med i i eftermiddag. Kampen mod HIH vises på TV2 Sport med optakt fra kl. 14.30. 

0
0
0
s2smodern