Der blev åbnet godt og grundigt op i pigernes slutspilspulje i dag, da Aarhus United slog Herning-Ikast og vores piger efterfølgende slog Team Esbjerg med cifrene 27-26. Hvis vi selv skal sige det, var aftenens kamp i VIBOCOLD Arena et aftenens bedste TV-sending, og nok også den bedste Viborg HK kamp i denne sæson. Der var fight, der var spænding, og der blev taget ansvar fra alle kanter mod et stærkt Team Esbjerg, der endnu ikke havde tabt i 2019. Det lavede Jakob og pigerne om på, og foran et veloplagt hjemmepublikum formåede holdet at holde hovedet koldt i en kamp, der var tæt fra start til slut. 

- Det handler om, at vi har fået mere rutine og nu har prøvet at stå i situationer som denne et par gange. Hvis man stresser, laver man også fejl, så jeg ved i hvert fald for mig selv, at jeg prøver at tage den helt med ro, så jeg kan træffe de rigtige beslutninger, fortalte Kristina Jørgensen efter en kamp, hvor hun for alvor foldede sig ud. 

Kris kom på banen godt halvlejs inde i første halvleg og fik hurtigt sat sit præg på spillet med sine skud og sit overblik. Det blev der også brug for, da Team Esbjerg gik frem på Haugsted, der ellers havde været godt skydende. Med hende ude af spil, blev der mere plads til de øvrige spillere, og den opgave løste Kris, Moa, Pauline og de andre til UG. Prikken over i'et, og nok kampens bedste mål, satte Kris ind med sekunder tilbage af første halvleg. Her sendte den unge bagspiller en underhånd op under overliggeren, så pigerne kunne gå til pause med en to-måls føring.  

Anden halvleg var lige så tæt som første, og Team Esbjerg fik indhentet føringen, hvorefter kampen vippede fra side til side. Dog fornemmede man et lille overtag til hjemmeholdet, der formåede at svare igen hver gang Esbjerg bed fra sig. I kampens afsluttende fase kunne publikum og folk hjemme i stuerne blot se med fra stolekanten, da vi med en et-måls føring og fem sekunder igen var lige ved at miste bolden. Heldigvis ramte den en Esbjerg fod og vi fik den tilbage på grønne hænder. Dermed kunne vi jublende gå fra banen med to yderst vigtige point på kontoen. 

- Nu er vi inde i turneringen og kan tage en masse selvtillid med videre. Det er mega fedt, sagde Kris med et stort smil og henviste til, at pointene nu fordeler sig jævnt over puljen, så Aarhus United, Team Esbjerg og Viborg HK alle har to point, mens Herning-Ikast har et enkelt.  

- Det vi tænker over efter en kamp som i dag er ikke så meget, at puljen nu er åben, men mere, at vi nu har vundet over et af de bedste hold der er - måske ikke bare i Danmark, men i Europa. Det er vi rigtig stolte og glade for. Men i forhold til puljen kigger vi ikke så meget mere på det, end at vi ser frem mod søndagens kamp, som skal forberedes. Vi har ét løst skud, forstået på den måde, at vi kan tabe en kamp, hvis vi vil spille semifinale. Der er det rart, at vi starter med at baske Esbjerg. Måden det sker på, er jeg også rigtig godt tilfreds med, fortæller Jakob efter kampen og erkender dog også, at der var problemer, der skulle løses undervejs: 

- Vi havde lidt problemer med Polman i indledningen, men reelt set lykkes vi med alt det andet, vi gerne vil. Haugsted bliver sat godt op i første halvleg, og Jørgensen kommer ind og spiller sin klart bedste kamp. Totalt fair, at hun bliver kampens profil. Hun spiller så velovervejet og klogt, men det har man også kunnet mærke på hende, var på vej. Så jeg er rigtig godt tilfreds i dag, slutter Jakob med et smil. 

Tilfreds kan han også sagtens være for dagens kamp var en fornøjelse at følge. Dog må vi ikke lade jublen tage overhånd, da der venter et nyt vigtigt opgør allerede søndag, hvor vi på udebane skal spille mod Herning-Ikast. Derfor er pigerne også tilbage i taktiklokalet allerede i morgen, hvor en ny strategi skal lægges. 

Næste hjemmekamp i slutspillet spilles onsdag d. 3. april, hvor Aarhus United kommer til VIBOCOLD Arena. Billetter til den kamp kan købes HER 

0
0
0
s2smodern