Sæsonens sidste grundspilskamp banker på døren, og vi slutter af med et brag mod TTH Holstebro i en runde, hvor alle hold spiller på samme tid. Der er masser på spil i aften, hvor stort set alle hold har noget at spille for frem mod slutspillet og nedrykningsspillet. I Viborg HK er vi dog sikret syvendepladsen uanset aftenens resultater. Trods det, at vi kender vores placering i grundspillet allerede nu, er der fortsat stor spænding i aftenens kamp, da TTH har alt at spille for. Gæsterne kan med point i aften sikre sig en plads i slutspillet. En plads, som de lige nu kæmper med Silkeborg-Voel om. 

Nogle ville måske kalde aftenens kamp en "gratis" kamp for vores piger, da resultatet ikke har nogen indflydelse på vores placering, men sådan ser truppen langt fra på opgøret:

- Vi skal se om vi ikke kan ride videre på den bølge, vi rider på allerede. Vi skal se om vi kan vinde niende kamp i træk efter en god periode i ligaen og EHF Cup’en, og få et fint afsæt til en mere rolig periode og en uge, hvor der er landsholdssamling. Forhåbentligt kan vi få en masse selvtillid med videre og have god tilstand og tryghed i, at vi har kvalificeret os til slutspillet. Det var vores helt store mål, og det er vi heldigvis lykkedes med. Så det er primært det, fortæller Jakob inden kampen og fortsætter: 

- Så er der nogle spilmæssige ting, vi vil udvikle på. Vi har dækket godt op i de seneste kampe, og det skal vi blive ved med. Vi spiller på hjemmebane og har spillet rigtig fint her, senest mod NFH. Det skal vi se, om vi kan fortsætte med. Så er der også nogle ting i spillet, vi vil lykkes med, særligt omkring involvering af nogle spillere og systemer, men det er noget, vi holder lidt for os selv.

Noget af det Jakob dog kan sige om aftenens kamp er, at vi med al sandsynlighed kommer til at se variation i de spillere, der er på banen. 

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at kigge lidt på, hvor meget de forskellige har spillet. Vi skal prøve at gardere hele truppen til at være bedst gearet til slutspillet. Derfor vil der også være spillere, som normalt ikke spiller så meget, som får mere spilletid. Det skal vi løse som hold. Det har vi tidligere været rigtig gode til, blandt andet i Besancon, hvor vi spillede rigtig bredt. Så bredt spiller vi ikke mod TTH, men vi kommer til at skulle præstere som hold, forstået på den måde, at det ikke bliver de samme syv spillere der starter kampen, som skal spille 60 minutter.

At TTH kan sikre sig en plads i slutspillet kommer vi med sikkerhed til at kunne se og mærke på banen. Med point i aftenens kamp, kan gæsterne selv sikre en slutspilsplads, og dermed ikke være afhængige af resultatet i kampen mellem Silkeborg-Voel og EH Aalborg. Jakob har dog planerne for aftenens kamp klar:

- TTH har et par backs, der er rigtig godt skydende. Det skal vi selvfølgelig være opmærksomme på. Så ved vi, at det er et forholdsvis bredt hold med mange spillere, der får muligheden og byder sig til. Det vil sige, at vi skal forberede os på mange forskellige spiltyper; små hurtige spillere, fysisk stærke spillere med stor skudstyrke, osv. Der er lidt at forholde sig til. Jeg ved, at Peter Krautmeyer er dygtig til at ændre og variere hele tiden, og det er noget, man kigger på og tænker over, da det kan få indflydelse på, hvordan vi skal reagere, slutter Jakob. 

Aftenens kamp spilles i VIBOCOLD Arena kl. 19.30.

Billetter kan købes HER

0
0
0
s2smodern