Der var tilfredshed at spore over hele linjen efter dagens EHF Cup kvartfinale mod NFH, og spillere såvel som trænere smilede bredt, da de kom ud for at hilse på fans og familie. Tilfredsheden var da også fortjent efter holdet har vundet to sikre sejre i den europæiske turnering, som de fortsat er ubesejrede i. Nu venter semifinalen, og det glæder assistenttræneren, som var godt tilfreds med dagens kamp og hvordan den forløb. 

- Det er mega fedt. Først og fremmest havde vi skaffet et rigtig godt udgangspunkt, og selv om man ikke snakker om at spille baglæns når man går på banen, så ligger det i baghovedet, at man har en stor sejr, der skal forsvares. Det gør, at vi skal spille rutineret, hvilket måske ikke er det, der har kendetegnet os i løbet af sæsonen. Vi har spillet fantastisk og forfærdeligt, altså op og ned med store udsving, så det her var en god prøve på at spille rutineret og bevare den sikre sejr. Vi skulle holde dem fra at lugte blod og få fornemmelsen af, at de kunne hente os, og det synes jeg, vi styrer ved at kontrollere kampen fra start og holder et forspring på tre-fire mål i hele første halvleg, fortæller Susanne Wilbek efter kampen. 

Et af nøglepunkterne i kvartfinalerne og de seneste kampe i HTH Ligaen har været defensiven, som de seneste kampe har stået rigtig stærkt. Det vurdere Susanne også at være en af grundene til, at holdet har vendt de store nederlag til NFH i ligaen, til to klare sejre i EHF Cup'en.  

- Man må sige, at vores forsvar har været et nøglepunkt i at få vendt vores spil, og for et par måneder siden snakkede vi om, at vi havde et fint snit på scorede mål imod os. Så havde vi en periode, hvor modstanderne lå mellem 28 og 32 mål, og så er det klart, at man skal score frygteligt mange mål selv. Samtidig er det svært at få kontrafasen til at fungere, og det er svært at være det hold, der kontrollere kampen, fortæller SUsanne og fortsætter:

- Det har i løbet af sæsonen knebet for os at finde balancen i, hvilken højde vi skal finde i forsvaret, men det synes jeg, vi er lykkedes med de seneste kampe. Vores forsvar har set rigtig fint ud, og det målvogterne beder om, og den type skud de vil have, er også det de får. Det giver dem gode arbejdsbetingelser. Vi er taktisk ved at have fundet balancen i vores forsvar, og det ser jeg som et af de vigtigste elementer i, at vi spiller som vi gør for tiden. 

Nu venter semifinalen i EHF Cup'en og modstanderen kommer med al sandsynlighed til at blive Siofok, der i første kvartfinale mod Storhamar vandt med syv mål. De har længe været betragtet til favoritter til at vinde hele turneringen og er et hold fyldt med profiler. 

- Jeg tænker, at Siofok er en rigtig god modstander og et internationalt storhold. Det vil de også rigtig gerne være. Det bliver svært, men også fedt. Det er super at komme ud og møde nogle hold, der ikke tidligere har stået overfor os. Det giver nogle ubekendte faktorer, som jeg tror gør, at vi er skarpe internationalt. Alle antenner skal være åbne og man skal være forberedt på hvad som helst. Det skærper koncentrationen rigtig godt og bliver super spændende at skulle møde dem, slutter Susanne. 

Hvornår semifinalerne spilles vides endnu ikke, da kvartfinalerne skal være spillet færdig inden kampene kan fastsættes. 

Vi melder ud så snart vi ved, hvornår der er semifinaler.  

0
0
0
s2smodern