Der kan ske meget i håndbold, og en føring er aldrig sikker, før sidste fløjt har lydt. Det så vi i dag, hvor en 10-måls føring ved pause nær var blevet indhentet af Silkeborg, der dog må se sig slået 31-28. 

Hele første halvleg stod der Viborg HK på spillet, og som i weekendens EHF Cup kvartfinale blev de tekniske fejl holdt på et minimum, og skudchancerne udnyttet til mål. Defensiven stod stærkt og i målet tog Josephine Nordstrøm godt fra. Derfor kunne vores piger også gå til pause foran med hele 20-10. 

- Vi spiller vanvittigt godt i første halvleg, som egentlig var en fortsættelse fra EHF Cup kvartfinalen mod NFH. Alle mand var med i begge ender og Jose, der startede på mål, spillede en rigtig fin halvleg. Vi var rigtig gode til at flytte rundt på bolden og arbejdede stenhårdt på tingene, fortæller Jakob efter kampen og uddyber:

- Jeg synes vi er kloge på angrebsspillet og det kan godt være, vi har spillet sæsonens indtil nu bedste kamp i lørdags, men første halvleg i dag, var sæsonens bedste halvleg. 

Anden halvleg skulle vise sig en helt anden historie, og som vanligt gav hjemmeholdet ikke op, trods den store føring der skulle hentes. Samtidig begyndte de tekniske fejl at indfinde sig hos Viborg HK, som heller ikke havde samme effektivitet i skuddene. I defensiven begyndt Silkeborg også at finde hullerne, og i løbet af 19 minutter havde hjemmeholdet hentet den 10-måls føring, der ellers på fornemste vis var blevet oparbejdet og måltavlen lyste pludseligt 25-25. 

- Anden halvleg var stik modsat første halvleg. Vi begyndte at spille individuelt og kæmper ikke ordentligt for tingene. Samtidig skal Silkeborg have cadeau for, at de hæver deres niveau, så anden halvleg bliver præget af, at vi er for længe i omklædningsrummet og de kommer hurtigt ud, fortæller Jakob. 

Resten af halvlegen var fyldt med spænding, men med Viborg HK et lille skridt foran. Det skridt skulle vise sig utroligt vigtigt i kampen om point, da Silkeborg aldrig formåede at vende deres comeback til en føring. Derfor kunne Viborg HK sætte trumf på og indkassere de to vigtige point.

- I slutfasen har vi nogle spillere, der træder i karakter. De formår at løfte deres niveau da tingene skal afgøres, og det er med til at sikre os sejren i dag, slutter Jakob. 

Allerede lørdag skal vi i kampe igen. Her venter et yderst vigtigt opgør om semifinale i EHF Cup. Det hele skal afgøres i den anden og afgørende kvartfinale mod NFH, som spilles lørdag kl. 14.00 i VIBOCOLD Arena. 

Billetter kan købes HER.

 

Målscorere for Viborg HK

Line Haugsted - 6

Stine Andersen - 6

Moa Högdahl - 5

AG Nørgaard - 4

Ida-Marie Dahl - 4

Carin Strømberg - 2

Pauline Bøgelund - 2

Kristina Jørgensen - 1

Amalie Grøn - 1

0
0
0
s2smodern