Der findes intet bedre tidspunkt at brænde sæsonens, indtil nu, bedste kamp af end i en kvartfinale på udebane mod NFH. Og det var lige præcis, hvad pigerne gjorde i dag, da vi i Næstved besejrede HTH Ligaens nummer tre med hele 28-20. 

Fra kampens start kunne man se, at denne kamp havde potentiale til at blive rigtig god, og det levede den op til i samtlige 60 minutter. Forsvaret stod kompakt og fokuseret i stort set alle situationer, og offensiven vekslede perfekt mellem det hurtige aggressive spil og de længere mere overvejede angrebsåbninger. Det resulterede i, at vi fik spillet os til rigtig gode chancer og samtidig holdt de tekniske fejl helt i bund, så NFH ikke kunne få gang i deres frygtede kontrafase. I målet stod Poulsen og nuppede de fleste langskud, så hjemmeholdet måtte kæmpe for hver en pind på måltavlen. Recepten til sejr, kan Poulsen tildele et enkelt ord:

- Disciplin. Vi holder os til de ting, vi aftaler og spiller hinanden gode forsvarsmæssigt, såvel som angrebsmæssigt. Det betyder, at vi kan stå tæt sammen i defensiven og holder aftalerne på, hvordan vi gerne vil spille, siger Rikke Poulsen efter kampen og uddyber. 

- Så synes jeg i dag, vi slår bolden lidt mere i jorden, til tider, hvor vi før har haft fejl, når der kommer tempo i spillet. Det gør, at vi ikke giver NFH chancen for at løbe for meget på os. Så har vi også et angrebsspil som bliver super godt sat op, og vi gør hinanden gode langt hen ad vejen. Det gør også, at vores skytter kommer til meget bedre chancer. Så det er bare dejligt, smiler hun. 

Poulsen selv stod en brandkamp, hvor det blev til flere redninger på 100% chancer, samtidig med, hun flere gange fik det til at se rigtig let ud. Det satte gang i vores kontrafase, så vi konstant kunne lægge pres på NFH’s forsvar og skabe ubalance i deres defensive aftaler. Om sin egen rolle siger Poulsen:

- Når vi dækker op 100% og lægger en 100% indsats i bevægelserne, så bliver det lettere for mig i målet at læse, hvad der sker. Selv om der sker en smutter, hvor chancen bliver stor, så kan jeg forholde mig til det en brøkdel af et sekund før, end hvis vi står meget defensivt og bliver snydt, både på indersiden og ydersiden af forsvarsspilleren. Det gør, at jeg kan placere mig lidt tidligere og har nogle lidt bedre arbejdsvilkår. Men det er bare super dejligt i dag og jeg er mega glad for, at hele holdet præsterer i dag. Det er et fantastisk udgangspunkt, slutter Poulsen. 

Der hersker ingen tvivl om, at dagens præstation var en holdpræstation, og når Jakob skiftede ud blandt spillerne, mærkede man det ikke, da alle mand var klar og udfyldte den rolle, de var tildelt. Huggeren Haugsted, som Viborg Stifts Folkeblad så pænt udtrykte det efter seneste hjemmekamp, havde også en rigtig flot kamp i dag, og blev fortjent udnævnt til kampens Viborg HK profil af hjemmeholdet. 

Med sejren på otte mål, har vi fået skabt et rigtig godt udgangspunkt frem til returkampen på lørdag, som afgør, hvilket hold, der skal i semifinalen. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig nemlig til semifinalen i EHF Cup. En semifinale, som vi rigtig gerne vil i, så vi håber selvfølgelig på rigtig stor opbakning i VIBOCOLD Arena på lørdag d. 9. marts kl. 14.00. 

0
0
0
s2smodern