Følgende artikel var i match magasin til kampen mod Ringkøbing Håndbold: 

 

Hvor meget interesse ville du udvise for et stillingsopslag med følgende arbejdsopgaver:

  • Du skal holde dig i topform året rundt
  • Når opgaverne ikke går efter planen, skal du være villig til at stå alene tilbage med en konkurrent
  • Og nå ja, så skal du lade dig ramme af en bold, der kommer tyrende mod dig med op mod 100 km/t.

De arbejdsbetingelser, og meget mere, har hele tre personer sagt ja til i Viborg HK. Målvogtertrioen med Josephine Nordstrøm, Hanne Daglund og Rikke Poulsen er en af ligaens mest giftige, og hvor vi andre nok ville vælge at takke pænt nej til tilbuddet om dagligt at blive skudt ned af spillere som Haugsted, Kris, Bodholt og Strømberg, så stiller trioen velvilligt op til træning og kamp med alle intentioner om at blive ramt. De har også stået der siden de var helt små, og derfor er der mange ting ved spillet, der skræmmer dem mindre, end det ville vi andre.

- Jeg startede med at spille håndbold da jeg var fire år, og der skulle man jo rokere rundt, så alle prøvede alle pladser. Da jeg så blev pigespiller fandt vi ud af, at jeg egentligt var ret god til det. Jeg spillede i den periode halvt som målvogter og halvt i marken, da jeg byttede med min søster. Jo ældre vi blev, jo færre havde lyst til at stå på mål, da det kan være ubehageligt at blive skudt mod. Der er det lidt sjovere at skyde, men det var jeg ikke så bange for, og synes egentligt det var ret sjovt. Så jeg hang ved og synes det blev sjovere og sjovere, så det var nok en kombination af det, og at der ikke var andre der ville i mål, fortæller Poulsen.

Meget af trygheden i at stå på mål ligger for målvogterne i, at der ligger klare aftaler med forsvaret om, hvem der dækker hvilken side i målet, og hvor målvogteren skal stå på en given spiller.

- Vi har nogle klare aftaler på holdet om, hvor forsvaret skal stå på modstandernes bagspillere og hvor vi helst vil have, at der åbnes op for skuddene. Det giver en tryghed i målet, at vi for det meste kan regne ud, hvor skuddene kommer. Samtidig har vi også et rigtig godt samarbejde i mellem os, så er jeg på mål, får jeg hele tiden hjælp fra Rikke og Hanna, mens jeg gør alt jeg kan for at hjælpe dem, når jeg sidder ude, fortæller Josephine Nordstrøm.

Til hver kamp samler målvogteren på bænken statistik på modstandernes skudmønstre. Det kan også være skadede spillere, der hjælper til med at samle mønstre, og ser de et klart tegn på et favoritskud, som den målvogter der er på banen endnu ikke har set, giver de besked til målvogteren selv eller Susanne Wilbek. 

Det store arbejde har resulteret i, at alle tre Viborg HK målvogtere ligger godt til i toppen af ligaens målvogtere. En af de elementer i spillet, som de alle har godt styr på er, når der er straffekast til modstanderen. Her har især Hanna fundet formlen og ligger lige nu med ligaens absolut højeste redningsprocent, da hun har reddet 57% af de straffe, der er skudt mod hende.

- Jeg synes det er sjovt at stå alene med en skytte på den måde. Der gælder det om at se, hvem der får det psykiske overtag, for det kan virkelig hjælpe en videre i kampen. Det giver lige et boost på ens selvtillid, når man tager et straffekast, hvor skytten burde have alle chancer for at score, så det kan jeg rigtig godt lide, fortæller Hanna.

Alene i kampen mod Skanderborg blev der reddet fem straffekast. Poulsen stod for de første to redning, som Hanna fulgte op med yderligere tre redninger.

Ser man på statistikken for en målvogter og antallet af skud de får imod sig, kan man kun beundre deres mod og blive bekræftet yderligere i, at man vist ikke kan være helt normal, hvis man frivilligt stiller sig i mål Poulsen der har spillet flest minutter har fået ikke mindre end 725 skud imod sig, hvor Josephine og Hanna har fået henholdsvis 85 og 68 skud imod sig.

0
0
0
s2smodern