Aftenens sejr på 30-22 sikrede ikke bare Viborg HK to point, men også en af de eftertragtede slutspilspladser i HTH Ligaen. Dermed har holdet opfyldt et af deres delmål for sæsonen, som netop var, at ende i top otte. Slutspilspladsen skabte stor glæde blandt spillere og ledere, der har kæmpet en brav kamp for at vende en skidt start på sæsonen til nu at være sikret muligheden for at spille om medaljer. 

- Det er en rigtig god fornemmelse at have sikret en slutspilsplads. Jeg vidste godt, da vi gik ind i det her, at det var et kapløb med tabellen om at nå det, og jeg er rigtig glad, stolt og tilfreds med det spil, vi leverer og pigerne yder på banen. Vi vinder i dag i en kamp, hvor vi trækker fra fra første minut og holde det hele vejen. Jeg er ovenud lykkelig over, at vi har booket billet til slutspillet. Specielt set i det perspektiv, at vi kom en anelse vanskeligt fra start, men jeg synes det er rigtig flot, at vi allerede afgør det her i tredje sidste spillerunde, så vi ikke skal ud og spille et nervepirrende opgør i sidste runde, hvor vi godt ved, at marginalerne kan falde uheldigt ud. Nu kan vi sige, at vi allerede har booket billet, og så er spørgsmålet bare, om vi kan kravle op på sjetepladsen, fortæller en glad Jakob efter aftenens kamp mod Ringkøbing. 

Inden dagens opgør var der flere mulige slutpladseringer i grundspillet, da vi, hvis de øvrige resultater faldt ud til vores fordel, kunne kravle op som nummer seks i tabellen. Men med Aarhus Uniteds sejr over Odense Håndbold er sjetepladsen udenfor rækkevidde, og dermed er det et spørgsmål om, hvorvidt vi kan beholde syvendepladsen eller ender som nummer otte. Hos Jakob er der ingen tvivl om, at der skal spilles om den bedst mulige pladsering inden et hprdt slutspilsprogram. 

- Vi går altid efter at forbedre os og tanke selvtillid. Derfor spiller vi også de sidste to kampe mod Silkeborg og TTH for at vinde. Vi kommer måske til at spille en anelse breddere end vi har gjort, men kommer stensikkert til at spille for at vinde. 

Trods det, at pigerne nu har nået et af sæsonens delmål, er der ingen planer om at hvile på laurbærene og lade op til slutspillet skydes igang. Der er nemlig allerede i weekenden en svær kamp på programmet, da vi her spiller første EHF Cup kvartfinale mod NFH. Med en samlet sejr i de to kvartfinaleopgør kan vi spille os i semifinalen, og det er et mål, som Jakob og pigerne har tænkt sig at gå hundrede procent efter. 

- Nu er der to vigtige internationale kampe i sigte. Vi er lige nu ubesejrede og har trukket NFH, så vi skal over og spiller en rigtig svær udekamp, hvor vi godt ved, at det er meget svært at vinde. Men vi kan forhåbentligt skabe et godt resultat inden returkampen på hjemmebane. Det vil sikre en semifinaleplads. Samtidig skal vi selvfølgelig arbejde videre med det, vi gør nu. Der er en del spillere, der sidder ude i dag, og vi skal sikre os, at de og holdet er klar, når det for alvor begynder at tælle i slutspillet, slutter Jakob. 

Første EHF Cup kvartfinale mod NFH spilles søndag den 3. marts kl. 16.30 i Næstved. Returkampen i VIBOCOLD Arena spilles lørdag d. 9. marts kl. 14.00. Billetsalget er startet HER

0
0
0
s2smodern