Når Viborg HK søndag spiller mod EH Aalborg er det samtidig en kamp mellem tidligere holdkammerater, kommende holdkammerater og to trænere, der tidligere har arbejdet sammen som træner og spiller. Mathilde Storgaard vender for en eftermiddag tilbage til den arena, hun sidste sæson kaldte sin hjemmebane. Samme hjemmebane kan Laura Damgaard fra næste sæson kalde sin, når hun skifter til Viborg HK. På trænersiden står to personer, der har et indgående kendskab til hinanden og Viborg HK, da Jakob Vestergaard tidligere har trænet EH Aalborg træner, Karen Brødsgaard. Det var godt nok ikke i Viborg HK, hvor begge ellers har tilbragt flere år af deres karriere, men i Ikast Bording. 

Søndag skal det store kendskab til hinanden stå sin prøve, og det bliver spændende at se, hvem der får skabt den vindende taktik. 

- Jeg har prøvet at stå overfor tidligere spillere, som jeg har trænet, nogle gange. Jeg ser ikke længere på Karen som en tidligere spiller, men som en træner kollega. Som altid prøver jeg at sætte mig ind i, hvordan hun tænker og dermed forberede mig selv og mit hold bedst muligt på kampen. Der tænker jeg jo ikke på, at hun var en hammer dygtig forsvarsspiller og glimrende stregspiller. Det er jo en del af historien, men reelt set ikke de vi måles og vejes på. Det kampen afgøres på er, hvor dygtig hun er på trænerbænken for EH Aalborg, fortæller Jakob Vestergaard inden opgøret.  

EH Aalborg kæmper lige nu for at undgå den direkte nedrykning fra ligaen, men trods det, at de ligger på sidstepladsen, har de spillet tætte kampe mod nogle af slutspilsholdende. Derfor er der heller ingen i Viborg HK lejren, der tager let på opgaven, da vigtigheden af to point er enorm. Særligt efter, TTH Holstebro tog et point fra Odense Håndbold og dermed blot er et enkelt point efter os i ligaen. Med en sejr over EH Aalborg, kan vi udbygge pointføringen mod TTH, så der er tre points forskel. For at det skal lykkes, har Jakob set på nogle af de elementer, som han og holdet skal være skarpe på for at tage sejren mod Aalborg. Her skal blandt fokuseres på det gode elementer, som holdet har vist i de seneste kampe i HTH Ligaen og EHF Cup'en. Senest tog VIborg HK to point mod Ajax i en kamp, som var mindre velspillet end ønsket, men trods alt gav to point.

 - Vi skal se om vi kan fortsætte de ting, som vi lykkedes med mod Ajax. Vi kigger selvfølgelig på den første kamp i Aalborg, som var lidt anderledes for os, da vi valgte at være offensivt dækkende stort set hele kampen. Det er lige en overvejelse, hvorvidt det skal være noget, vi tager med videre eller om vi skal spille lidt mere traditionelt i 6-0. Jeg har en forhåbning om, at vi får noget mere kollektivt spil frem, særligt angrebsmæssigt, hvor vi kan ligge og gøre hinanden bedre og bringe hinanden i bedre situationer. Det har vi trænet frem mod kampen. 

Kampen mod EH Aalborg fløjtes i gang søndag kl. 14.00

Billetter kan købes HER

0
0
0
s2smodern