- To point, Ralle! 

Sådan udbrød AG i spillergangen, da pigerne kunne gå i omklædningsrummet efter dagens kamp mod Ajax. Kommentaren var rettet mod vores fysioterapeut, Rasmus, der med et kæmpe smil kunne give AG en high five og efterfølgende synge sejrssang med pigerne i omklædningsrummet. 

Det var en uskøn kamp vi var vidner til i VIBOCOLD arena i dag, da Ajax gæstede Viborg, men det indtryk forsvinder heldigvis lidt, når man sidder tilbage med de to point efter 60 minutters fight. Og der skulle 60 minutter til, før vi kunne juble, for gæsterne gjorde som de har for vane, og fightede til sidste fløjt. Derfor var det heller ikke fordi, man sad med fornemmelsen af, at sejren var i hus med fem minutter igen til trods for, at føringen var på tre-fire mål. 

Modsat hvad vi har gjort i flere kampe, kom pigerne godt fra start i dag og skabte en føring fra kampens begyndelse. Denne føring holdt også kampen igennem, men det var med hiv og slæb, da Ajax - som ventet - kom med en fantastisk fihgtervilje. Det, kombineret med for mange tekniske fejl og brændte chancer fra vores side gjorde, at vi aldrig fik trukket endeligt fra, hvilket mulighederne ellers var der til. 

- Det er rigtig vigtigt, at vi får to point i dag. Pointene i dag er gode på den måde, at det giver godt i tabellen at vinde. Spillet var dog ikke helt, hvor det skal være, og der må vi også bare konstatere, at der er mange ting, vi skal gøre anderledes allerede søndag. Eksempelvis går det ikke, at vi brænder tre straffekast og er så dårlige til at spille overtal. Vi brænder for mange chancer og laver mange tekniske fejl angrebsmæssigt. Ajax kæmper med hvad de havde i dag, men er også skadesramte. Møder vi et hold, der er lidt bedre, så scorer de 15 kontramål imod os, fordi vi laver så mange fejl. Så to rigtig vigtige point, og to point vi ikke vil bytte for noget - heller ikke godt spil. Men det er bekymrende, at vi ikke leverer bedre end vi gør, siger Jakob efter kampen.

Han skal nu forsøge at få rettet op på spillet til næste kamp, som allerede er søndag i denne uge. Men med et stramt kampprogram og et 2019, der har budt på kamp hver tredje dag, er der ikke mange træningspas at benytte til at lave store ændringer. Det vurderer Jakob heller ikke at være nødvendigt, da pigerne så sent som i weekenden viste, at det gode spil ikke er gemt langt væk.  

- Vi spillede rigtig fint i weekenden (mod Besancon i EHF Cup'en, red.), så det er ikke fordi, vi ikke kan, men vi skal have rettet fokus mod rette sted og så gøre som vi siger, og sige som vi gør. Det kan ikke hjælpe, at vi bliver enige om en aftale, og så er der en der gør noget andet. Så kommer vi pludseligt til at spille i undertal istedet for at spille seks mod seks, så der er nogle ting, vi skal være knivskarpe til at få styr på, for ellers taber vi, konstaterer Jakob.  

På banen var fornemmelsen den samme som Jakob giver udtryk for, og Hanna, der stod en fin anden halvleg, måtte også konstatere, at dagens sejr var en slidersejr mere end en flot kamp. 

- Jeg synes vi kæmper for sejren i dag og det blev nødvendigt. Ajax er et hold, der kæmper i 60 minutter, så man kan på intet tidspunkt slappe af. Vi var nødt til at fighte hele tiden og det var vigtigt, at vi kom godt fra start, så de ikke fik overtaget til at begynde med, fortæller den svenske målvogter og fortsætter: 

- Det er virkelig vigtigt, at vi vinder i dag. Det er ved at være noget tid siden, vi har vundet i ligaen, så det er vigtigt at tage to point, så vi fortsat ligger blandt top otte i tabellen.

Hanna kom på banen i anden halvleg, hvor hun formåede at skabe flere gode redninger, som kunne sætte gang i andenfase kontra. Efter længere tids skadespause glædes den unge målvogter over, at hun atter er i kamp.  

- Det er så dejligt at være tilbage for fuld kraft. Jeg synes, det er sjovt at spille og føler, at jeg kommer mere og mere ind i kamptmpoet. Der er ingen skræk for at få bolden i hovedet, så jeg står frit og føler mig godt tilpas. Det hjælper også lidt, at jeg har hjelm på, men under alle omstændigheder, så er jeg bare rigtig glad for at være i kamp igen. 

 

Målscorere for Viborg HK: 

AG Nørgaard - 6

Line Haugsted - 4

Stine Andersen - 4

Line Uno - 2

Ida-Marie Dahl - 2

Kristina Jørgensen - 2

Carin Strømberg - 2

Moa Högdahl - 1

0
0
0
s2smodern