Viborg HK går ubesejret gennem gruppespillet

Med weekendens tre-måls sejr i franske Besancon er Viborg HK gået ubesejret gennem gruppespillet i EHF Cup'en, hvor kvartfinalerne nu venter. Sejren på 29-26 ude mod Besancon er 12 sejr af 12 kampe for Viborg HK, der dermed ikke har mistet et eneste point i den prestigefyldte turnering.

Sejren har ikke den store indvirkning på Viborg HK, der allerede efter tre spillerunder var sikret avancement til kvartfinalerne og efter fire runder havde sikret førstepladsen. Besancon derimod havde alt at spille for, da de med en sejr i søndagens kamp kunne hoppe over russiske Kuban i tabellen og nappe den vigtige andenplads i gruppe C, som også sikrede en plads i kvartfinalerne. Flere end 3.000 franske fans var mødt op for at bakke deres hold op og hjælpe til sejr i egen hule, men det blev de 31 medrejsende Viborg fans, der kunne gå syngende fra opgøret.

De medrejsende fans kunne se et Viborg HK hold, der fightede kampen igennem og trods føring til BEsancon det meste af første halvleg var der ingen tegn på, at de grønblusede tog let på oopgaven. Der blev delt blå mærker ud og kæmpet for hver en bold, så der ved pause stod uafgjort 15-15. I anden halvleg begyndte træthedstegnende at vise sig hos Besancon, der fik sværere og sværere ved at stå imod i defensiven samtidig med, at de i afslutningerne manglede det sidste for at få mål. Det skyldes også i høj grad en velspillende Hanna Daglund i målet, som i flere omgange pillede pynten af de franske piger. I de sidste 10 minutter begyndte det at blive mere tydeligt, hvor sejren skulle placeres, og til trods for, at en målscore på plus-tre ikke virker overbevisende, var den i slutfasen aldrig i fare, da Viborg pigerne forvaltede tiden med bolden rigtig godt.

Som førerhold i Gruppe C skal Viborg HK i kvartfinalen op imod et af de hold, der endte deres gruppe som nummer to. Det btyder, at der kan blive dansk modstand i kvartfinalen, da både Herning-Ikast Håndbold og NFH endte som toer i deres pulje. Den tredje og sidste mulige modstanader er norske Storhammar med Chana Masson og Heidi Løke i spillertruppen.

Hvilket hold, der bliver modstander i kvartfinalerne kommer på plads i morgen, tirsdag, hvor EHF trækker lod til blandt de avancerende hold.