Med to runder igen i EHF Cup’ens gruppespil er Viborg HK allerede sikret en plads i kvartfinalerne. Dette efter en et-måls sejr over russiske Kuban med Trefilov på bænken. Viborg HK er ubesejret i EHF Cup’en denne sæson og har med fire sejre otte point i gruppen, og er dermed sikret en af de pladser, der giver avancement. Det skyldes, at der resultatmæssigt i gruppen ikke er mulighed for mere end et hold at komme på flere point end midtjyderne.

Den sikrede avancering til kvartfinalerne skaber stor glæde i Viborg HK, hvor ligadamerne lige nu kæmper for at holde sig blandt top-otte i HTH Ligaen.

- Vi er meget stolte over, i en rigtig svær pulje, at vi lykkes super godt i alle kampe. Ikke over 60 minutter, men vi er da lykkedes med at vinde og også vinde nogle rigtig flotte sejre. Jeg synes specielt kampen mod Besancon hjemme og mod Kuban ude, der shiner vi mega meget og spiller skide godt, for at sige det lige ud. Så er det en stor tryghed allerede nu at være med videre, da vi kan prioritere og fokusere kræfter lidt i forhold til den hjemlige liga, fortæller Jakob Vestergaard efter sejren mod Kuban.  

Dagens sejr på 26-25 er tætteste resultat for Viborg HK, der startede gruppespillet ud med en sejr på 31-28 ude mod Larvik. Denne blev fulgt op på hjemmebane mod franske Besancon, som fik et større nederlag at rejse hjem på, da kampen endte 35-26. I sidste weekend tog Viborg HK den lange tur mod Rusland, hvor Kuban blev besejret med 31-27, for i dag at lide endnu et nederlag.

- Vi spiller altid for at vinde og kan også mærke, hvor meget sådanne sejre giver til holdet. Det skal man ikke undervurdere. At vinde tanker selvtillid og vi mærker, hvordan det vi går og træner faktisk også er det vi lykkes med. Det er en kæmpe kvalitet, så nej, vi nedprioriterer ikke EHF Cup’en nu vi er sikre på avancement. Vi vil rigtig gerne vinde hjemme mod Larvik også, men det betyder nok, at der er andre spillere, der får nogle lidt andre roller, fortæller Jakob og uddyber, at sikringen af kvartfinalen også giver plads til at få trænet elementer i spillet, som eventuelt kan bruges i den danske liga.

- Nu kommer vi til at kigge lidt frem i kalenderen og skal forhåbentligt hjem og forberede os på lidt slutspil på et tidspunkt, så der skal vi forberede os på at teste lidt i vores spil. Ikke fordi vi ikke er interesseret i at vinde, det er vi absolut, men vi ved også, at sæsonen er lang og vi allerede nu har spillet rigtig mange kampe i januar. Så vi kigger lidt fremad og prøver at få det maksimale ud af de muligheder der åbner sig nu vi er videre, slutter Jakob.

0
0
0
s2smodern