I ni kampe er Jakob og pigerne gået fra EHF Cup kampe med sejre i bagagen. Søndag skal holdet forsøge at gøre det en tiende gang, når russiske Kuban kommer til Viborg efter revanche fra sidste weekends opgør. En tiende sejr vil samtidig kvalificere Viborg HK til kvartfinalerne i EHF Cup, da vi dermed kommer på otte point, hvilket resultaterne i gruppen har gjort, er nok til en kvalifikation. Det skyldes at vi med otte point ikke kan hentes af mere end et enkelt hold i gruppen, og vi vil derfor være sikret en top to plaering i gruppen, hvilket betyedr kvartfinale. Derfor skal vi have to point i hus i et af de sidste tre opgør mod gruppens øvrige hold, Besancon, Larvik og søndagens modstander, Kuban. 

Så sent som i lørdags spillede vi mod Kuban, da pigerne efter en tæt kamp mod Odense tog den lange tur til Rusland. Her lykkedes det at hente en rigtig flot sejr, hvilket ikke midst skyldtes et koncentreret holdindsats, hvor Kubans styrker blev holdt nede.  

- Vi var mega dygtige til at omsætte det taktiske oplæg til det, vi gerne ville. De har tre rigtig dygtige bagspillere, hvoraf vi kun havde problemer med den ene, højrebacken. De to andre lykkedes vi fint med at få lukket ned. Så havde vi også en masse coolness og energi på en svær udebane, hvilket gjorde, vi også kom til at løbe og de havde svært ved at komme retur. I særdeleshed Kristinia Jørgensen var knivskarp i det hurtige spil, så det var en rigtig diciplineret indsats af spillere, der gjorde, at vi kunne dække godt op og løbe noget kontra, fortæller Jakob.

Sejren blev forsødet af, at pigerne trodsede træthed i kroppen, jetlag og mangel på vanlig restitution og alligevel var i stand til at omstille taktikken til handling og lukke ned for Trefilovs piger. Det skal lykkes igen søndag, hvor Kuban er holdet der står med en lang rejse i benene.  

- Det gode var, at vi rejste torsdag. Det var en mega lang tur, og selv om vi kom hjem mandag mærkede jeg stadig tirsdag, at kroppen er træt og føles som om man lige skal lande. Det fede var, at vi rejste torsdag og dermed havde hele fredag i Rusland. Selvom mange var trætte fordi vi landede klokken 4 om natten, så havde vi en dag til at indstille os på Kuban og se lidt video og snakke med spillerne om, hvordan vi gerne ville have det afviklet, fortæller Jakob. 

Vidoen er fundet frem igen, og fredag mødtes Jakob og holdet til taktisk møde, hvorefter der er blevet trænet frem til søndagens opgør. Nu skal kvartfinalen sikres!  

Kampen mod Kuban spilles søndag den 27. januar kl. 13.00 i VIBOCOLD Arena. Billetter kan købes HER

Ligesom tidligere EHF CUP kampe streames kampen mod Kuban på Viborg HKs Facebookside. 

0
0
0
s2smodern