Viborg HK fortsat ubesejret i EHF Cup

Viborg HK har fået en flyvende start på dette års EHF Cup og er efter dagens gruppespilskamp mod russiske Kuban fortsat ubesejret i den europæiske turnering.

Dagens kamp mod Kuban markerede samtidig midtejen gennem gruppespillet, hvor begge hold inden dagens kamp var ubesejrede. Det blev der i dag lavet om på, efter Jakob og pigerne tog en flot sejr på 31-27 i Kuban.

Kampen var lige i godt og vel 45 minutter, hvorefter vores piger lige så stille begyndte at få overtaget og skabt et forspring på to til tre mål. Dette forspring skulle vise sig at holde til kampens afslutning, og pigerne kunne sammen synge sejrssang på banen.

Særligt fra bagspilspositionerne blev der vist eksempler på den store skudstyrke vi besidder, og gårsdagens fødselar, Kristina Jørgensen, fik gang i armen med flere flotte scoringer til følge. Hun blev fortjent kåret til kampens Viborg HK profil.

Fra kampens start var der gang i tempoet hos begge hold, der i første del af kampens første 30 minutter hurtigt fik skiftet boldbesiddelse. Med tiden kom der lidt mere ro på og det etablerede angrebsspil kom igang. Her stod vi rigtig fint i forsvaret og fik samtidig hul på Kubasn defensiv, så alle i bagkæden var farlige. Det resulterede i flotte angrebsløsninger og et stigende temperament hos hjemmeholdets karismatiske træner, Trefilov.

Han kunne dog ikke få overtaget i kampen, som trods den lige stilling det meste af tiden,  bar præg af et Viborg hold, der havde et lille overtag.

Med sejren bevarer vi førstepladsen i gruppespillet, hvoraf de to bedste går videre til kvartfinalerne. Allerede i næste uge møder vi igen Kuban, når det russiske mandskab kommer til Viborg.