Der er stor forskel på kampe. Nogle gange kan man sidde tilbage efter en sejr med en euforisk følelse i kroppen, mens andre sejre er mere vanskelige at sætte ord på. Nederlag kan også spille med følelserne, for hvor nogle nederlag er så klare, at man bare ville ønske kampen sluttede før den var forbi, så er der andre kampe, der er så tætte og med svingene momentum holdene imellem, at man efter slutfløjt sidder med en ærgerlse over, at sejren var inden for rækkevidde. Dagens kamp mod Odense Håndbold må siges at høre til den sidste kategori, for trods en fantastisk fight mod de ubesejrede fynboer, så lykkedes det ikke at blive første hold, der tog point mod Odense i HTH Ligaen. Vi taber knebent 27-29. 

Efter kampen var det også en ærgerlig trup, der kunne komme ud og få trøstende ord og high fives fra fans og familie, der alle havde været vidner til en kamp, der bød på fight, indhentning af forspring, spænding og flotte aktioner. Desværre var det ikke helt nok til at slå de stærke fynboer. 

- De scorer for mange mål mod os. Det er vel det, der er vores overordnede udfordring i dag. 29 mål er for mange. Vi har en grænse der går på 25, og når de laver under det, så har vi en forventning om, at vi vinder. De laver 29 i dag, og det er vi udfordrede på. Jeg synes vi har mange ting, vi lykkes rigtig godt med, og jeg er meget tilfreds med den måde, vi forvalter det hurtige spil. Men som sagt, de kommer til for store chancer og vi har for få redninger, siger Jakob Vestergaard efter kampen.

Odense var flere gange i kampen foran med tre-fire mål, men fik aldrig skabt det overtag, de ellers har for vane i ligaen. Det fik Jakob og pigerne udnyttet, så forspringet gang på gang blev hentet og kampen ad flere omgang var helt lige. 

- Jeg føler det har noget med vores tempo at gøre. De følger ikke helt med på vores ankomst i angrebet. De bytter spillere i forsvar-angreb og har sværere ved at orientere sig når de løber tilbage, og det er de perioder, jeg føler vi kommer tilbage i kampen. Vi løber med dem og får de redninger, der gør, at vi kan få kontrafasen med, fortæller Moa, der dog ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at få det sidste med. 

- Jeg synes det er vanskeligt at sige præcis hvad det er, vi mangler for at tage point i dag. Der er flere faktorer, som vi kan forbedre til næste gang. Jeg synes vi spiller en helt okay kamp og følger med Odense i næsten 60 minutter, så jeg synes vi har meget at tage med, men lige nu er det svært at svare på, hvad der præcis kunne være gjort for at vende kampen, fortæller Moa. 

Tempoet i angrebet var også i Jakobs øjne det der skabte gentagende indhentninger af Odenses forspring. 

- Når vi har lidt fart i spillet og får sat angrebsspillet ordentligt op, så får vi udfordret Odense på de spillere vi gerne vil, med de spillere, vi gerne vil. Moa spiller sin måske bedste kamp i Viborg HK-trøjen, så der er mange ting, hvor jeg klapper og letter på hatten. Men jeg står også og er skuffet over, at vi ikke får point i en kamp, hvor jeg synes vi har muligheder og ligeså godt kunne have fået point.

Med et tætpakket kampprogram er det vigtigt at fordele resurserne. Det er også noget, som Jakob og Susanne tænker over, da der skal være kræfter i truppen til to kampe i ugen. Allerede i weekenden spiller pigerne igen, da der er EHF Cup brag mod Kuban i Rusland.  

- Vi ved jo godt, at vi er nødt til at skifte meget ud, for vi har kamp på kamp. Så for ikke at få skader og nedslidte spillere, så er det en bevidst filosofi, at vi gerne vil sikfte meget. Nu har vi en fornemmelse af, at når vi skifter ud, så bliver det bedre og bedre. De spillere der kommer ind er rigtig ærgerige på at gøre det bedre end dem der var inde, og det er mega fedt og en god fornemmelse at stå med derude. At vi kan skifte spillere ind, som kommer ind og præsterer, fortæller Jakob, der trods den lange rejse glæder sig til turen til Kuban, som starter torsdag morgen kl. 6. 

- Det er mega fedt, at vi skal på tur igen. Det er noget af det jeg synes er fedt ved at være med omkring et hold. At være afsted og så får vi en ny chance i weekenden for at revanchere nederlaget mod Odense. Det er jo også fedt, at skulle spille mod en ny kultur. Vi kommer over og skal spille mod et hold med individualister, der er hammer skarpe i spillet en-mod-en og det synes jeg er spændende og udfordrende. Så nu er det hjem og sove lidt, og så sove lidt på vejen til hvad der nærmest er den anden side af jorden. Så lægger vi en god taktik og træner fredag, og så er vi klar mod Kuban lørdag. 

Kampen mod Kuban streames på Kubans Youtube kanal og kan ses HER

 

Målscorere for Viborg HK:

Line Haugsted: 7

Moa Högdahl: 6

Line Uno: 4

Stine Andersen: 4

Amalie Grøn: 2

Ida Marie Dahl: 1

AG Nørgaard: 1

Stine Bodholt: 1

Carin Strömberg: 1

0
0
0
s2smodern