Det var et Viborg HK hold i hopla, der i dag spillede anden gruppekamp i EHF Cup'en. Denne gang gik det ud over franske Besancon, der intet kunne stille op mod Uno, Haugsted, Strömberg og co. Vi vinder hjemme 35-26 efter 15-10 ved pausen. 

Fra første fløjt var det Viborg HK der satte sig på spillet og med fart og stor fysik, blev forspringet til de franske gæster hurtigt bygget op, så det begyndte at ligne en kamp, der aldrig ville få spænding. Spænding blev der kort, da vi gik fra 9-4 til 9-8, men tættere på kom gæsterne aldrig. Ind kom Uno der satte tempo tilbage i spillet og det kunne Besancon ikke hamle op med. Siden var der aldrig spænding om udkommet, mere hvor stor sejren ville blive. 

Kampens udfald var et resultat af solidt spil fra hele Vibor gHK truppen, hvor stort set alle kom i spil. Amalie Grøn blev topscorer med syv mål, og Josephine Nordstrøm nappede tre straffekast og var samtidig med til at udbygge forspringet i de sidste 20 minutter, hvor hun var på banen. Bredden i truppen, og at så mange spillere tog chancen glæder også Jakob, der inden kampen havde spået BEsancons niveau til at være tættere på Viborg HKs end hvad det viste sig at være.

- Inden kampen ser jeg egentligt de to hold som værende meget lige. I dag lykkedes vi rigtig godt med de ting, vi gerne ville, mens jeg synes Besancon havde svært ved at få deres spil til at lykkes. Derfor vinder vi med ni mål i dag. Samtidig er der en del spillere, der løfter deres niveau betragteligt fra i onsdags mod Team Esbjerg. Det giver en anden kamp, og det er dejligt, at se spillet sådan i dag, fortæller Jakob og fortsætter:

- Jeg synes vi har mange spillere der byder godt ind i dag, og vi får en god start. Så har vi en blød periode, hvor vi har for mange afslutninger og de får kontra mod os i stedet for omvendt. Der kommer Uno på banen og det viser sig at være en rigtig god indskiftning, da hun gør det vandvittigt godt og vi trækker lidt fra. Amalie Grøn gør det godt på venstre fløj, og Josephine Nordstrøm tager fra i målet. Truppen ser skarp ud i dag og det giver også stor konkurrencen på holdet.

BEsancon fik flere straffekast i løbet af kampen, men måtte hele tre gange se sig slået af en velspillende Josephine i målet. Den unge målvogter blev belønnet med masser af spilletid i anden halvleg, hvor hun fortsatte med at gøre livet ekstra surt for de franske spillere. Det udløste titlen som kampen profil, hvilket gav et stort smil på læben hos Nordstrøm.

- Det er jeg altid glad for. Det sker ikke så tit for mig, og jeg bliver stolt. Det er jo et lille skulderklap, fortæller Josephine med et smil. Og smile kan hun roligt gøre efter dagens kamp, hvor hun var oppe imod spillere, hun aldrig før har mødt. Det blev dog Josephine, der kom sejrrigt ud af det møde. Den unge målvogter havde efter kampen en klar fornemmelse af, hvad det var der lykkedes for hende i dag. 

- Det er altid fedt at komme ind på straffe, hvor det er meget mig-mod-dig. Så gælder det om at få det psykiske overtag, og presse dem lidt mentalt. Jeg føler jeg har god ro på mig selv i dag og kan koncentrere mig om det jeg skal og ikke alt muligt andet. Det er jo altid spændende at stå overfor et hold, man ikke kender. Det er noget helt andet end den danske liga. Når man ikke kender modstanderne så godt, og de ikke kender mig, så er man lidt mere på samme niveau fra start. De ved ikke hvordan jeg står og jeg ved ikke hvordan de skyder, så man må gå mere ud fra sin intuition og de signaler der kommer fra forsvar og skytten, hvor man ofte kan komme til at overtænke, når man kender spillerne bedre. 

Dagens sejr gør, at Viborg HK efter to kampe har maksimum point og ligger godt i tabellen i forhold til videre avancement i EHF Cup'en. Det glæder også Jakob, der var en glad mand efter dagens kamp. 

- Det ser rigtig godt ud lige nu. Vi har lagt en pæn afstand til de næste, men nu skal vi have Kuban i to kampe og har vi stadig kun fire point derefter, så er puljen stadig meget åben. Kan vi nu holde vores hjemmebane, er jeg ret sikker på, vi er med videre, da vi har udesejren mod Larvik. Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Dagens kamp blev livestreamet, og trods tekniske problemer ved starten af kampen lykkedes det at sende størstedelen af kampen på Facebook. Kampen ligger fortsat på Viborg HK Facebook, og kan genses når som helst. 

 

Næste hjemmekamp er onsdag d. 16. januar når Odense Håndbold kommer til Viborg. Billetter kan købes HER

0
0
0
s2smodern