Opbakningen var fantastisk i VIBOCOLD Arena, da vi i da tog imod Aarhus United i årets første kamp. Godt 1700 kampklare publikummer gjorde hvad de kunne for at hjælpe de lokale piger til sejr, og det virkede! Vi vinder 25-24 i en gyser af en kamp. 

Første halvleg var ikke en køn omgang set med Viborg HK briller, og som vi har for vane mod Aarhus United, havde vi svært ved at få overtaget i spillet. Derfor var det også gæsterne der satte sig på spillet i de første 30 minutter.
Det var ikke fordi skudchancerne ikke var der, men det lykkedes ikke at få afslutningerne i mål. Dét kombineret med, at Aarhus spillede klogt og var heldige med stort set alle returbolde, gjorde, at vi var bagud med 10-14 ved pause. 

I anden halvleg blev der sat godt tempo i angrebsspillet og med Uno og Haugsted i front, fik vi lige så stille arbejdet os op på Aarhus og med tiden også overhalet dem. Dog blev afstanden de to hold imellem aldrig større end to mål, og spændingen var intakt til sidste sekund. 

- Kampen var meget rodet. Vi vidste godt, at det ville være noget rod her i første kamp, hvor vi er samlet igen efter EM og julepause, og det blev det også. Det vi havde talt allermest om var krigerinstinktet, energi og intensitet og det fik vi også frem i anden halvleg, som jeg synes var noget bedre og vi kommer frem til rigtig gode chancer. Vi brænder en smule for meget, men det er jo sådan det er, og jeg er egentligt fint tilfreds med de sidste 30 minutter. Lige bortset fra, at der ikke var grund til, at det blev så spændende til sidst. Vi havde været foran med to så længe, at vi bare skulle have lavet det mål, der fik os foran med tre. Men det er sådan det er. Det er fedt for os at spille så tæt en afslutning og så trække det længste strå til sidst, fortæller en glad Jakob.

I dagens kamp var der flere spillere, der gjorde det rigtig flot, og det var derfor også svært at vælge, hvme der skulle være kampens profil. Men med flot fight i både forsvar og angreb, samt titlen som topscorer i kampen, blev det Haugsted der fortjent løb med æren af at være kampens profil. Hun var forståeligt også glad efter kampen, som nu bringer Viborg pigerne tættere på netop Aarhus United i tabellen. 

- Det var bare fedt, at vi tager sejren. Det sidder jo nok lidt i hovedet, at vi har haft problemer med Aarhus tidligere, og jeg synes vi brænder lidt for meget i starten og mangler skarphed. Jeg ved ikke, om det er nervøsitet eller rust der lige skal rystes af, men jeg synes de får for mange returbolde, og vi brænder en del ind over i første halvleg. Det gør, at de kommer så langt foran. Vi kommer godt igen i anden halvleg og slipper boldene og får et godt spil igang, hvor der er mere styr på forsvaret og vi går mere til den. At kampen så bølger lidt til sidst og vi ikke får trukket fra er som det er. Det er bare super dejligt, at vi vinder kampen, fortæller Haugsted med et stort smil.

Opbakningen til dagens kamp var helt fantastisk, og trods det, at efterveerne fra nytårsaften måske ikke har lagt sig hos alle, var der en rigtig flot opbakningen i dag, hvilket også kunne mærkes på banen. 

- Det var fedt at se så mange i hallen i dag, men jeg synes også, vi giver dem spænding, så de burde have lyst til at komme igen. Vi giver dem måske ikke håndboldspil, der giver lyst til at se mere, men spændingsniveauet var i top, og jeg synes selv, det var mega spændende at stå der i dag. Der var mange tanker og følelser igennem hovedet, og det håber jeg også, at publikum kan mærke og se, at vi løftede det i anden halvleg. Men rigtig, rigtig fedt og helt nødvendigt, at der var god opbakning. Det var mega fedt at starte det nye år med så god en stemning og så mange på lægterne, slutter en glad Jakob, der også kan fejre forlængelse af sin kontrakt med Viborg HK i dag. Det kan du læse mere om HER.

Næste kamp venter allerede på fredag, hvor vi spiller EHF Cup kamp på udebane mod norske Larvik. 

Vi opsdaterer så snart vi ved, hvor kampen evt. kan livestreames og under alle omstændingheder, kan du følge med i vores tur på Facebook og Instagram. 

 

Målscorere for Viborg HK

Line Haugsted: 6

Stine Bodhol: 5

Stine Andersen: 4

Carin Strømberg: 4

AG Nørgaard: 3

Line Uno: 2

Moa Högdahl: 1

 

0
0
0
s2smodern