EM Slutrunden er minutter fra at blive fløjtet i gang, og vi har hele fire spillere sendt afsted til slutrunden i Frankrig. Moa, Kris, Bodholt og Carin er alle afsted med deres respektive landshold. Hjemme i VIBOCOLD Arena løber klubkammeraterne rundt og venter spaendt på at se, hvordan det kommer til at gå de fire holdkammerater under EM. Skal Moa og Norge have medaljer, og hvad med Carin og Sverige ellers Kris, Bodholt og Danmark? Vi har taget en snak med Haugsted og AG omkring EM slutrunden og hvilke hold de har som favoritter til at inde guldet.  

- Jeg ved godt, at Norge har mange skader, men jeg ser dem stadig som favoritter. Jeg synes de spillede meget overbevisende under Golden League, og jeg synes de har et sindssygt stærkt koncept og rigtig mange klassespillere. Heidi Løke ser ud til at være i storform, og det i sig selv er giftigt. De har klasse keepere og bare et bredt hold. De er blevet lidt svagere på fløjene synes jeg, men de er så gode til at skabe chancer, at det ikke gør noget. De skal nok få de chancer, de har behov for, for at vinde, siger AG, der dermed tror på guld til Moa og de norske holdkammerater. 

Haugsted ser også Norge som en stærk kandidat, men har også et godt blik til Frankrig, der spiller EM på hjemmebane. 

- Jeg tror i hvert fald, at Frankrig når rigtig langt. De har oprustet en del og hentet spillere hjem til den franske liga og forberedt sig godt på EM på deres hjemmebane. Jeg synes helt klart, de er favoritter til at vinde. Så er Norge også altid et godt bud. De er altid stærke og spiller sig op i løbet af turneringen, fortæller Haugsted og slår fast, at der dog er flere hold, der er med i kapløbet om det eftertragtede metal: 

- Der er mange hold, der ligger og bobler. Bl.a. Danmark, Sverige, Montenegro og Rusland. Der ligger mange hold, der kan komme med i toppen.

At der er mange hold om buddet mener AG også, da hun hurtigt kan nævne flere kandidater til EM titlen, men ligesom Haugsted, mener AG også, at Frankrig ligger godt til. 

- Jeg er rigtig spændt på Frankrig og tror også på dem. Det er et rigtig god hold. De spiller sådan lidt op og ned i træningsturneringer med deres vanlige franske arrogance. Det er også et slutrundehold, der ved, hvornår de skal slå til. De damer der løber rundt og har en lidt ældre dåbsattest, de ved, at det er deres chance for at lave et stort resultat på hjemmebane. Min drømmefinale ville være mellem Frankrig og Norge, fortæller den rutinerede fløj og fortsætter:

- Jeg er meget spændt på Danmark. Det bliver spændende at se, hvilken betydning det får, at Stine Jørgensen er med. Jeg håber det giver lidt mere ro i angrebsspillet, som jeg synes har hængt lidt, men de har en rigtig god defensiv og gode målvogtere. Men vi er afhængige af, at vi spiller bedre angreb end i træningsturneringerne. Jeg synes vi er i en god gruppen, men jeg tror også, vi skal have fire point med over for at komme i semifinalen. Det er der også god mulighed for, men det bliver spændende. Set med Viborg HK briller bliver Danmarks åbningskamp en helt særlig kamp, da der på begge hold er en Viborg HK spiller. Carin står atter overfor Kris og Bodholt i landsholdsregi. Ved seneste møde løb Carin med sejren, da holdene mødtes under VM. Haugsted og AG spår dog, at Danmark løber med sejren, når de to hold mødes fredag aften. 

- Jeg tror gerne Danmark vil have revanche mod Sverige efter de slog os ud i kvartfinalen sidste år. Det tror jeg også der er gode muligheder for. Det er en 50/50 kamp og hvis vi rammer niveauet i forsvaret og løber nogle kontra, så ser det godt ud, siger Haugsted.

- Sverige-kampene er der noget specielt over. Det er ærkefjende opgør, og mange af spillerne i Sverige spiller, eller har spillet, i Danmark. Det bliver en spændende affære fordi spillerne kender hinanden godt. Men jeg tror Danmark tager den denne gang. 

Danmark spiller mod Sverige fredag d. 30. November kl. 21.00. Kampen kan ses på TV2. 

0
0
0
s2smodern