Ida-Marie Dahl glad for Viborg HK

Ida-Marie tog i sommers et stort spring og flyttede fra Sjælland til Midtjylland for at spille håndbold i Viborg HK. Det er første gang den unge stregspiller flytter væk fra familien, som ellers er godt samlet i København. Samtidig var det et skifte fra to forskellige håndboldtraditioner - Ajax København der kæmper om at blive i ligaen og Viborg HK, der forhåbentligt skal kæmpe med i slutspillet. Trods forandringen er Ida glad for at spille i Viborg. 

- Det har været et stort skridt at tage, men hele set-up'et omkring klubben har gjort det meget lettere at komme ind i det. Jeg er blevet taget rigtig godt imod og bor sammen med en del af de andre piger på holdet, så det har været super nemt og virkelig godt. Jeg synes Viborg er den perfekte by størrelsesmæssigt i forhold til, at vi bor tæt på byen. Den er lille og hyggelig og har det der skal være. Ude omkring byen er der natur, den hyggeligste sø og vi går tit ture forbi søen og igennem byen, hvor man får det hele med. Det er en sidssyg hyggelig by og der er hvad der skal være, inkl. hyggelig natur, fortæller Ida-Marie.

Overgangen til Viborg HK virker til at være gået gnidningsfrit for Ida-Marie, der også selv nævner boligsituationen som en vigtig faktor for sin lette tilvænning til livet i Jylland. Det er sådan, at Ida og flere af de andre spillere alle bor i samme lejlighedskompleks, og derfor ofte ses når de er færdige til træning. En af de spillere, der bor i samme kompleks er Idas rigtig gode veninde, Kristina Jørgensen. De har sammen spillet på ungdomslandsholdene og er nu begge inde omkring det danske A-landshold. Kris som en fast del af holdet, mens Ida netop er udvalgt blandt en af syv spillere, som landstræneren, DHF og Team Danmark satser på fremadrettet og derfor giver ekstra opmærksomhed.

- Det betyder altid lidt, at man kender et par stykker i forvejen. Man vil også gerne komme nogle steder, hvor man prøver at være den nye og ikke har nogen man kan knytte sig til, men det hjælper lidt, at man har nogle at gå til, når man er i tvivl om noget, eller har brug for en at læne sig lidt op ad i starten. Det har været dejligt.

At Ida kommer fra en klub, der er ny i ligaen og kæmper for at blive, var et punkt, som hun også tænkte over i starten. Hvordan bliver det at komme til en etableret klub, hvad siger de andre piger til, at jeg kommer, og hvad med hele set-up'et omkring holdet? De mange spørgsmål og bekymringer er heldigvis gjort til skamme.

- Jeg synes, at det har været en stor positiv overraskelse, hvordan hele set-up'et omkring klubben og miljøet er. Det er virkelig professionelt og det er sjovt at være en del af. Nogle gange kan man godt frygte, som en spiller der kommer fra en lavere rangeret klub, at det er skræmmende at skulle op og kæmpe med de spillere, der er på holdet her, men pigerne er jo mega søde og sociale udenfor banen. Der er mange muligheder her, og det er så hyggeligt, fortæller Ida og fortsætter:

- Udenfor banen er jeg meget sammen med de andre. Selvfølgelig har jeg også tid for mig selv, og skal lige lære at bo for mig selv og finde mig til rette her, men ellers bare at slappe af og lave aftaler med de andre. Vi mødes og spiser sammen osv. Det er rigtig hyggeligt.

At flytte hjemmefra er en stor omvæltning for de fleste, og i denne sæson har der været endnu mere at vænne sig til, da trænerskiftet på holdet også havde en indvirkning på spillerne. Særligt de nye, der netop var kommet til og fundet sig til rette under Allan. De skulle nu lære Jakob at kende og finde deres plads hos ham. Den omvæltning er heldigvis også gået godt for fighteren Ida, der ufortrødent uldrer videre.

- Det er klart, at det var hårdt i starten, og man tænker selvfølgelig over, at der nu er en ny træner, som ikke er den samme, der hentede mig hertil. Hvad tænker den nye træner nu? Men jeg synes egentlig, at eftersom vi har haft en masse kampe, som vi har vundet og Jakob har gjort, at vi kan starte på en ny, så er moralen på holdet blevet rigtig god og alle er glade. Så efter det selvfølgelig var hårdt i starten, så er det rigtig fint nu.

Med skiftet til VIborg HK kom også internatinale kampe, og Ida har for første gang spillet med i EHF CUp'en. En turnering, som hun og resten af holdet har spillet sig i gruppespillet i.

- Det har været mega fedt at spille EHF Cup, og jeg synes, det er sjovt at spille mod nogle andre hold end dem, man er vant til. Dansk håndbold er jo meget det samme, og vi kender hinanden, så det med at komme ud og møde nogle hold, der ikke kender os så godt, og vi kender ikke dem, det er noget helt specielt. Det samme er stemningen omkring kampene og de ture vi kommer på.