Henrik Signell, landstræner for det svenske landshold, har i denne uge sat navn på de 16 spillere, der skal repræsentere de blå-gule til EM i december måned. Her er der endnu en gang blevet plads til Carin, der sæsonen igennem har spillet flot i den grønne trøje. Så flot, at det fortjent bliver belønnet med en EM-billet.

- Det er altid fedt at være med på landsholdet. Ud over at spille om medaljer med Viborg, så er det et fast mål for mig, også at være en del af landsholdet. Nu har jeg været med i fem år i træk, og det er ikke fordi jeg føler, at jeg vil være mere eller mindre med. Det er bare fedt, og ud over håndbolden, som jeg holder af, så er der også alle mine tætte veninder omkring holdet, som jeg får mulighed for at tilbringe en masse tid med også, fortæller Carin.

Carin kan risikere at rende ind i flere af sine holdkammerater allerede i gruppespillet under EM, da Sverige er i pulje med Danmark, Polen og Serbien. Faktisk åbner Danmark og Sverige ballet med kamp mod hinanden. I Danmarks bruttotrup er der blevet plads til fire Viborg HK spillere: Stine Bodholt, Kristina Jørgensen, Line Haugsted og Rikke Poulsen. Den danske trup er endnu ikke udtaget, så hvor mange Viborg HK spillere der skal afsted vides endnu ikke, men Carin er sikret billet til slutrunden.

- Jeg synes det er ekstra spændende at spille mod sine holdkammerater fra Viborg HK. Man vil jo virkelig gerne vinde over dem og det er lidt en kamp i kampen. Vi kender jo hinanden godt og ved, hvad vi hver især er gode til, så der er en ekstra kamp. Det er sjovt.

Den svenske bagspiller har været fast kvinde på det svenske landshold i en længere årrække og har allerede spillet en del slutrunder, inkl. OL, VM og EM. Hun har spillet 58 landskampe og scoret 45 mål. Med de mange kampe i blåt og gult, er Carin Strømberg et velkendt navn i Sverige, hvor hun særligt i sin hjemegn skaber stor interesse for håndbolden. Det så vi i Viborg HK så sent som i denne uge, hvor VHK Forenings U16 piger spillede træningskamp mod et svensk hold. De unge svenske spillere benyttede muligheden for at høre mere om livet som professionel håndboldspiller i Viborg HK og hvordan en hverdag ser ud for en spiller på Carins niveau.

- Jeg synes det er virkelig sjovt at tale med de unge spillere. Det føles ikke som om det er længe siden, jeg selv var 14-16 år, og jeg tænker det er spændende for dem at se, at man godt kan spille i udlandet når man kommer fra Sverige. Jeg kan forestille mig, at det er en inspiration for spillerne, at se de af os, der er i udlandet og spiller i de større klubber. Nu kom disse piger fra min hjemby, og vi havde meget tilfælles, så det skabte en god ’connection’. De var meget interesserede i at høre mere om min baggrund og hvordan jeg bar mig ad med at komme udenlands og spille på landsholdet. Det er jo ting, som man ikke ved, når man er den alder. De havde mange gode spørgsmål, og de spurgte blandt andet ind til, hvordan man holder motivationen oppe når det kører så godt. Det gjorde også, at jeg selv reflekterede lidt mere over det, så det var rigtig gode spørgsmål, synes jeg.

Carins arbejde med unge håndboldspillere strækker sig langt tilbage, og i hendes barndomsklub, Skuru IK, er der oprettet en håndboldcamp kaldet C8 Camp, der er oprettet af Carin i samarbejde med barndomsklubben. C8 Camp er for unge håndboldspillere, der ønsker en god oplevelse med træning, socialt samvær med ligesindede og masser af hygge.

- Da jeg spillede i Skuru fandtes der ikke rigtig nogle camps i Stockholm og jeg havde arbejdet lidt som leder på camps, da jeg var yngre. Derfor tænkte jeg, at en camp kunne være en god måde at få de unge spillere til Skuru. Samtidig var de fleste camps på det tidspunkt rettet mod drenge, så det var vigtigt for mig, at der også var tilbud rettet mod pigerne. Derfor startede jeg C8 Camp i 2013, og har afholdt den i skoleferierne. Det første år havde vi omkring 100 spillere og sidste år var der 250 spillere i sommerferien. Det er stort og rettet til både drenge og piger. Da jeg spillede i Skuru fungerede jeg både som organisator i samarbejde med Skuru IK og som træner. Siden jeg er flyttet til Viborg, er min rolle blevet lidt anderledes og jeg prøver at være der som træner så ofte jeg kan. Det er sjovt at være træner, men samtidig også sjovt at være med til at skabe drømme hos unge mennesker. Særligt pigerne, der nogle gange mangler nogen at se op til, slutter Carin Strømberg med et stort smil, der bedre end noget andet fortæller, at hun brænder for håndbolden og gerne deler glæden med alle hun kan.

0
0
0
s2smodern