'Vi står som en mur' - Haugsted

Med en fantasisk fight, og endnu en kamp med en stærk defensiv, er pigerne med en sejr på 26-18 over Skanderborg Håndbold rykket op på ottendepladsen i HTH Ligaen, som også giver adgang til slutspilllet. Godt nok er der længe til slutspillet skal igang, men med en hård start på sæsonen og hårde kampe om point, er det dejligt endelig at se Viborg HK's navn krybe op i den rigtige ende af tabellen. 

Dagens kamp mod Skanderborg blev afviklet som vi havde håbet, og fra kampens første fløjt stod der Viborg HK på opgøret. Forsvaret stod, som vi har fået for vane at se, rigtig stærkt og fik Skanderborg ud i skudsituationer, som var fordelagtige for Poulsen. Den rutinerede målvogter havde derfor heller ikke de store problemer med at nappe skuddene, hvilket fik sat gang i kontrafasen. Netop kontrafasen har manglet i denne sæson, men over de seneste kampe kommer der mere og mere gang i benene, hvilket resulterer i de 'lette' mål. Når pigerne kom i etableret angreb var der heller ikke mangler på kvalitet. Flotte indspil til stregen, fløjskud der blev sat ind med forskellige skudvariationer, og langskud der blev smækket rundt i målet gjorde livet surt for Skanderborgs målvogter, som ikke kunne stille meget op. 

Line Haugsted, der har været på skånekost grundet småskader er endelig i gang igen, og hun blev med sine seks mål kåret til kampens profil. 

- Det er super dejligt at spille. I dag synes jeg det hele ligger i vores forsvar. Vi dækker sindssygt godt op, og det giver en fantastisk base, så vi også får gang i angrebet og spiller godt der, siger Haugsted efter kampen, og vurdere, at forsvaret var den afgørende faktor i dag. 

- Forsvaret er det bærende i dag. Vi kommer ind med en ro og fantastisk indstilling, så vi står som en mur. Det siger bare boom. De kommer jo ikke igennem og deres mål til at starte med er sådan nogle dumme mål. Men Poulsen piller jo resten, og så kan vi løbe på det og kommer hurtigt foran. 

18 mål fordelt på 60 minutter må siges at være mere end godkendt at lukke ind mod en modstander, der i seneste kamp spillede lige op mod Herning-Ikast, der ligger som en af favoritterne til at komme i slutspillet. 

Det gode momentum fra de seneste kampe kan også mærkes i truppen, hvor den kontinuerlige pointhøst styrker selvtilliden i truppen og giver tro på, at der fortsat er mange point i vente. 

- Det giver en god stemning og det, at vi slår dem stort - det er en sikker sejr i dag. Før i tiden vandt vi måske med en enkelt til sidst, og det giver bare sådan en lidt dårlig fornemmelse i maven, når det bliver så tæt. Sejre som i dag er virkelig gode og giver bare en masse frem mod næste kamp, siger Haugsted og noterer sig, at holdet til næste kamp mod Ringkøbing skal have fokus på det, de kan have indflydelse på. 

- Vi skal bare have fokus på at være i nuet og arbejde stenhårdt på det, vi kan. En bold af gangen og en kamp af gangen. Det er det vi arbejder på.

Kampen mod Ringkøbing spillet mandag d. 29 oktober i Ringkøbing. Derfor har pigerne også en sjælden friweekend fra kampe, hvilket ellers ikke er normen for holdet, der indtil nu har fyldt weekenderne med EHF Cup kampe. 

Derfor er fokus også rettet stålfast mod en sejr i Ringkøbing, så vi kan høste endnu to point og forhåbentligt kravle længere op i tabellen. 

 

Målscorere for Viborg HK:

Kristina Jørgensen - 6

Line Haugsted - 6

Stine Andersen - 3

Carin Strømberg - 3

AG Nørgaard - 3

Ida-Marie Dahl - 2 

Anne-Sofie Filtenborg - 1

Amalie 'Nips' Grøn - 1

Moa Högdahl - 1