Stærkt spil giver sejr i EHF Cup

Der var ingen tvivl om glæden ved dagens sejr, da dommerne fløjtede det andet og afgørende opgør mod Buxtehuder SV af. Efter 60 minutter lyste måltavlen en sikker Viborg HK sejr på 25-32, og vi vinder dermed samlet anden kvalifikationsrunde med 49-59 og avancerer til tredje kvalifikationsrunde, der samtidig er sidste stop inden gruppespillet. 

Fra starten af kampen var der god intensitet på banen, og særligt defensivt kunne man se, at fysikken var noget større hos vores piger end hos Buxtehuder mandskab. Det kostede hjemmeholdet kræfter, og de skulle slås for hvert et mål. Samtidig var der angrebsmæssigt større variation i, hvor målene kom fra, da angrebsspillet blev fordelt mere ud, og alle bød ind. 

- Vi spiller bare bedre og dækker rigtig godt op. Det gjorde vi også i store perioder hjemme. Så får vi også løbet mere med dem og er mere tålmodige i angrebsspillet og vælger bedre chancer at skyde på, og scorer så også. Det var super fedt og pisse dejligt at sætte dem på plads, fortæller AG.

AG selv stod for otte af de 32 mål, og er trods sin store erfaring i Europæisk håndbold glad for hver en kamp, holdet får i EHF Cup.

- Jeg elsker det! Det er fedt at være på tur, og det er sådan noget der giver noget til holdet. Det er godt for holdet at komme ud og se noget andet, og samtidig er det en form for team building, hvor vi møder hold vi ikke kender, og ikke har spillet mod før. Det er dejligt, og jeg er vildt glad for, at vi er videre til næste runde. 

Forskellen på første og anden opgør mod Buxtehude var til at se, og hvor spillet i VIborg var hakkende og præget af svære løsninger, blev spillet i dag fordelt bedre og med klogere afslutninger. Noget, som også kunne mærkes på banen. 

- Jeg synes vi spillede en lidt sløj kamp i sidste uge, og selvom vi vandt, gik vi derfra med en irriterende følelse. Men det var fedt i dag og dejligt, at vi faktisk spiller angrebsspil på højt niveau i store perioder. Alle byder sig til og jeg synes virkelig folk gør det godt, slutter AG og bakkes op af Jakob:

- Vi har lært meget af den første kamp og det tager vi med videre. Vi holder bolden kørende så angrebsrytmen bliver mere flydende og vi kommer til bedre muligheder for at score. Generelt er det bare super lærerigt at være på tur og skulle præstere sammen under pres. Der var vel 1200 tilskuere i hallen, hvoraf de 100 var fra Danmark, og det var mega fedt, at folk gider køre ned og hjælpe os. 

Tusind tak til alle der havde taget turen til Buxtehude for at bakke pigerne op, og til alle der har sendt ‘held og lykke’ hilsner til os. 

Vi glæder os til at se jer alle i VIBOCOLD Arena på onsdag, når vi spiller mod Skanderborg.