Sikker sejr giver selvtillid før EHF Cup brag

Det var med favoritrollen klistret på ryggen, at pigerne i dag kørte til Aalborg for at spille om to point. En favoritrolle, som pigerne mere end levede op til i en kamp, hvor et mere aggressivt forsvar blev testet og alle kom i kamp. Vi vinder kampen 24-31 efter en pauseføring på 9-16. 

I optakten til aftenens opgør havde Jakob proklameret, at aftenens kamp ville blive en, hvor holdet ville prøve alternative angrebs- og forsvarsformationer af. Planen holdt, og særligt forsvarsmæssigt var der gode takter at spore i den mere aggressive defensiv, med en spiller fremme i hvad der til tider kunne ligne en mandsopdækning. Det lykkedes fint, og Aalborgs spillere havde særligt i første halvleg svært ved at finde løsningerne, hvorfor vi hurtigt fik skabt et forspring. 

- Jeg synes vi dækkede enormt aggressivt i forhold til, hvad vi har gjort tidligere. Vi spiller nærmest med en mandsopdækning i 40 minutter, hvilket jeg synes var fedt at prøve og dejligt at have med i bagagen. Nu ved vi, at vi kan gå frem og tage en væk. Så synes jeg også, at vores kontrafase var mere sikker end tidligere. Vi laver ikke så mange tekniske fejl, som vi har gjort tidligere, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Jakob efter kampen og glædes særligt ved, at have fået alle i spil med gode resultater.

- Vi laver 31 mål og får mange i spil. Jeg er glad for at se Haugsted på banen igen og hun laver et fint indhop selv om der er begrænsninger på, hvor meget hun kan spille. Nips starter inde i dag og gør det godt. Vi får også José ind, og på trods af, at Aalborg i den periode kommer til flere åbne afslutninger end tidligere i kampen, så synes jeg hun står fint. Det er fedt, at vi har mange der byder sig til og gerne vil have spilletid, siger Jakob efter kampen. 

Med sejren har holdet fået to vigtige point på kontoen, hvilket hjælper til at holde kontakten med de hold, som vi meget gerne skal pacere inden slutspillet. Samtidig er der en vigtig kamp på programmet på lørdag, hvor pigerne spiller returkampen mod tyske Buxtehuder SV i EHF Cup’en. Med sejren i aften er der tanket selvtillid forud for returopgøret i Tyskland. 

- Det gode er, at vi kan spare på resurserne og at alle går fra kamp med en følelse af at være med. Der er heller ikke nogen, der er kørt i bund spilletids-mæssigt, og det gør, at vi kan træne optimalt i morgen og være fokuserede og træne igen fredag. Det er jo alt afgørende og det er fedt at have taget en sikker sejr. Det at vi allerede efter et par minutter i anden halvleg kunne kigge på måltavlen og se, at den vist var ved at være afgjort er dejligt frem mod en vigtig kamp i weekenden, slutter Jakob.