Det var med rumpen på kanten af sædet, og hænderne badet i sved, at tilskuerne i VIBOCOLD Arena i dag heppede på Viborg HKs piger. Kampen mod Team Esbjerg var en tæt affære, hvor Esbjerg godt nok var i front det meste af tiden, men ulige de forrige kampe, var det et Viborg mandskab der hang ved og konstant fightede sig op. Pauseføringen til gæsterne på 15-13 blev også hurtigt spist i anden halvleg, hvor der efter 2 minutter stod 15-15 på tavlen. Desværre formåede vi aldrig at få overtaget og små fejl og brændte chancer blev afgørende for kampens resultat, som ender 26-29. 

- Jeg synes der er en del positivt at tage med fra dagens kamp. Spillemæssigt og udtrykket defensivt og offensivt synes jeg, er en helt anden udgave af os. Det er det, jeg gerne vil se, og jeg har sagt til pigerne, at jeg langt hen ad vejen er tilfreds. Bortset fra, at vi taber. Det handler om at vinde, og det lykkes vi desværre ikke med i dag, men handlingerne dertil er det, som vi gerne vil se. Jeg er sikker på, der ligger point og venter på os, hvis vi kan ramme et niveau, der ligner i dag, siger Allan efter kampen og bakkes op af Line Uno, der også ser flere positive elementer i dagens kamp. 

- Jeg synes vores gejst og måden vi taler sammen på banen, er noget af det positive vi kan tage med. Vi bliver ved med at kæmpe og viser en anden udgave af os selv end de seneste kampe, og det skal vi helt sikkert tage med videre. 

Line Uno var en af de spillere, hvis spil var med til at sætte gang i offensiven i første halvleg. Her var hun med til at sætte fart i angrebsspillet og få sat usikkerhed i Esbjergs offensive forsvarsspil, hvilket gav momentum i kampen. Samtidig var flere gode redninger fra Poulsen en vigtig faktor i at få kontrafasen i gang, hvilket Uno har savnet  i de foregående to kampe. 

- Vi har ikke haft en eksisterende kontrafase og via redninger fra Poulsen og mere fart i benene, så kommer der nogle mål i dag, som vi har manglet indtil i dag. Det er det, vi er gode til og brugte meget krudt på sidste år. Det har vi ikke fået i gang de seneste to kampe, så det var rart, at det kom i dag. 

Resultatet til trods, kan Allan Heinse sagtens finde positive ting at tage med fra opgøret. Det er vigtigt frem mod de kommende kampe, der ligesom de forrige er mod stærke modstandere.  For hver træning, kamp og spilmulighed bliver der bygget flere lag på spillet, og som tilskuer i VIBOCOLD Arena var det også tydeligt, at pigerne er ved at have fundet hinanden spilmæssigt og på spændingsniveau. Desværre var det i dag de små ting der ikke lykkedes, og det gjorde udfaldet for dagens resultat. 

- Det er små ting, der gør udfaldet i dag. Vi har mulighederne for at komme helt tæt på. Det koster nogle kræfter at komme dertil, og selv om vi har et billede af, at vi skifter godt ud undervejs og får sat spillere i scene, så mangler vi det sidste kynisme i de afgørende situationer. Det var lige det, som gjorde forskellen i dag. Det tager ikke glæden af, at jeg synes vi spiller en fin kamp, hvor vi desværre ikke får fuldt udbytte af vores handlinger, slutter Allan. 

Pigerne spiller allerede igen på søndag, når turen går til Odense. Næste hjemmekamp er onsdag d. 12. september mod Randers HK.  

 

Målscorere for Viborg HK: 

AG Nørgaard: 6 

Pauline Bøgelund: 5

Kristina Jørgensen: 4

Carin Strømberg: 3

Line Haugsted: 2

Ida-Marie Dahl: 2

Line Uno: 2

Stine Bodholt: 1

Moa Høgdahl: 1

 

0
0
0
s2smodern