Pokalkampe lever deres eget liv

Liga sæsonen er endnu ikke skudt i gang, men overraskelserne har allerede indtruffet i Pokalturneringen, hvor der særligt på herresiden har været en gevaldig overraskelse, da Skanderborg Håndbold slog de danske mestre fra Skjern ud af Santander Cup. Også på damesiden har der været spænding til sidste fløjt, da Silkeborg-Voel med nød og næppe fik hevet en sejr i land mod Aarhus United efter to gang forlænget spilletid, og Ajax holdt Herning-Ikast på pinebænken i 45 minutter, inden midtjyderne kunne trække fra og avancere i pokalturneringen. Fredag er det så vores tur, når vi spiller 1/8 finale mod TTH Holstebro. Trods det, at første kamp er vind eller fosvind glæder Stine Bodholt sig til opgøret. 

- Vi glæder os. Det bliver dejligt at få en kamp der betyder noget. Nu har vi spillet rigtig mange træningskampe og trænet i en lang periode, så det bliver spændende at se, hvor vi står. Det bliver fedt. TTH er et godt hold, så det bliver spændende, fortæller hun og fortsætter:

- Det er kampe som denne, der er fede. Vi er i opstarten og vi kan se på de pokalkampe der er spillet, at de har været tætte og spændende og det tror jeg også, vores kamp bliver. Den kommer til at bære præg af, at vi er to nye hold, der har spillere der skal spilles ind. Det bliver interessant at se, hvor de står og hvor vi står. 

En lille forsmag på den nuværende form i Viborg HK kom under træningslejren i Ungarn. Her spillede pigerne to kampe, som begge blev vundet, og de vandt dermed også turneringen. Samtidig blev AG topscorer og Bodholt tog titlen som MVP. Det til trods, er det fortsat svært at spå om, hvordan holdet står forud for opgøret mod lokalrivalerne fra TTH. 

- Det er svært at sige, hvor vi står nu. Vores spil i Ungarn blev bedre og bedre, men vi er stadig i opstarten og der er stor forskel på at spille træningskampe og ’knald eller fald’ kampe. Der kommer andre nerver på i afgørende kampe, men jeg synes, vi nærmer os. 

Pokalkampe lever deres eget liv

Allan Heine er også spændt på igen at skulle spille afgørende kampe, og ryster ikke på hånden over, at første kamp med en ”ny” trup er vind eller forsvind. For som han siger, spillerne er jo ikke nye i gamet og kender alle til det pres, der er i kampe som denne. 

- Det er sjovt at starte op efter sommerpausen. Det er jo som sådan ikke nye spillere vi har fået til klubben. De ved jo godt, hvad det vil sige at spille kampe som denne. Det er mere den interageren der er imellem dem, og hvad det giver, når vi som hold bliver sat i disse situationer, der bliver interessante at få en forsmag på. Det kan være vi får det at se nu, men det kan også være det først kommer senere i sæsonen. Jeg håber selvfølgelig, at de leverer så god en indsats, at det er nok til at slå Holstebro, siger Allan og fortsætter:

- Det er altid spændende. Vi ved jo, at pokalkampe ofte lever deres eget liv. Det har vi allerede set i herreligaen, hvor Skanderborg slog de danske mestre fra Skjern ud, og vi så i går (onsdag, red.), at Ajax efter 45 minutter fortsat spillede lige op med Herning-Ikast, så det er nogle kampe, som lever deres eget liv, og hvor vi skal være klar på det, der møder en.

- Vi skal lykkes på de parametre, som vi lægger fokus på, og som gav os sejre i Ungarn, for ellers møder vi et ungt og meget energisk hold, som virkelig klør på. Jeg synes de har en meget stærk start-syver, og derfor bliver det interessant at se, hvordan deres stærkeste står i forhold til vores, slutter Allan.

Pokalopgøret mod TTH Holstebro spilles i Idrætscenter Vest I Holstebro. Der er fri entré til kampen, og billetter kan sikres HER

Kampstart kl. 18.30.