Det var med spritnye trøjer, friske fra tryk, at VIborg HK's ligadamer i dag stillede til kamp mod BVB Dortmund under Generation Handball. Kampen var en træningskamp mellem to hold, der lige nu gør klar til en ny sæson i henholdsvis den danske og tyske liga. Derfor var det også spændende at se, hvilket niveau kampen ville blive spillet på.

Allerede inden startfløjtet havde Allan gjort opmærksom på, at flere spillere ville sidde over til kampen, da fokus er på at få trit med de skavanker der stadig nager nogle stykker. Derfor var hverken Hanna, Pauline, Stine Andersen, Anso eller Hykkelbjerg i aktion. 

Trods den smalle trup kunne Viborg HKs piger hive en sejr hjem på 32-24 efter 14-10 ved pause. Det var særligt defensivt, at Viborg HK udmærkede sig, da mentaliteten synes at være 'Er bolden tæt på at være fri, er den min'. Med den tanke kastede pigerne sig efter bolden, og fik ofte overrumplet Dortmunds spillere, der ikke kunne modstå den imponerende fysik hos Viborg HK. 

Angrebsmæssigt blev der spillet til rigtig fine chancer, og eneste lille bet kunne være, at flere chancer blev misset på Dortmunds gode målvogtere. Det var heldigvis ikke værre end en ny chance bød sig, som blev smidt i netmaskerne, hvormed sejren heller aldrig var i fare. 

Dagens kampe gav klub-debut til Moa Högdahl og Ida-Marie Dahl, der begge er kommet til før denne sæson, og dermed optrådte i grønt for første gang. Det var en debut, som Moa havde glædet sig til, og hun var glad for at få den grønne trøje på og endelig spille for Viborg HK. 

- Det var simpelthen så dejligt at spille i dag og få den grønne trøje på. Der var lidt nerver og vi har ikke trænet så meget sammen endnu, så det bliver meget bedre endnu, men det var sjovt endelig at komme i gang, fortæller Moa efter kampen og giver udtryk for, at hun er faldet godt til i Viborg allerede.  

- Opstarten har været rigtig fin og jeg er blevet taget rigtig godt imod. Pigerne har været søde og jeg trives rigtig godt allerede, slutter Moa, der kommer til Viborg HK fra norske Byåsen. 

Også Amalie Grøn var glad for dagens kamp og endelig at være tilbage på banen efter en god sommerpause. 

- Det er altid dejligt at komme i gang med at spille kampe igen. Nu har vi haft nogle hårde uger med opstart, så det var dejligt at komme i gang med det, vi allesammen har arbejdet frem i mod. Taget i betragtning, at vi ikke har nået at træne super meget sammen endnu, gik det rigtig fint i dag. Der er selvfølgelig nogle misforståelser imellem os, men jeg synes det gik fint, eftersom vi ikke har nået at træne så meget sammen, fortæller Nips efter kampen. 

Næste træningskamp er allerede i morgen, onsdag, hvor pigerne spiller mod Storhamar Elite. Kampen spilles i VIBOCOLD Arena kl. 21.00. Der er FRI ENTRÈ for alle! 

 

 

0
0
0
s2smodern