Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har tildelt Viborg HK wild card til EHF Cup for sæsonen 2018/19. Dermed er Viborg HK sikret 26. sæson i træk med europæiske håndbold, da klubben siden sæsonen 1993/94 har deltaget i enten EHF Cup eller Champions League.

Wild card til EHF Cup skaber stor glæde i Viborg HK efter en sæson, hvor klubben nåede EHF Cup semifinalen og vandt bronze i den hjemlige liga. Kvalifikationen til EHF Cup glippede i første omgang, da de grønblusede sluttede grundspillet i HTH GO ligaen som nummer 6.

- Vi er simpelthen så glade for at få wild card til EHF Cup. Det har været en del af Viborg HKs DNA igennem 26 år, og vi var rigtig ærgerlige over ikke at kvalificere os direkte til en af de europæiske turneringer. Vi har vist denne sæson, at vi hører til blandt Europas bedste hold, og var snublende tæt på en finaleplads i EHF Cuppen efter to tætte semifinaler mod Vipers Kristiansand, fortæller direktør i Viborg HK, Henrik Dahl som uddyber, at administrationen allerede er trukket i arbejdshandskerne for at skabe de bedste rammer for klubbens økonomi.

Han bakkes op af cheftræner i Viborg HK, Allan Heine, som ser store sportslige fordele i at deltage i EHF Cuppen.

- Vi har en ung trup, og det giver uvurderlig læring at spille mod internationale hold af den kaliber, som EHF Cuppen kan præsentere. Der er ingen tvivl om, at vores Europæiske kampe i denne sæson var en medvirkende faktor i, at vi endte med bronze om halsen. Spillerne blev bedre til at omstille sig og rette deres spil ind efter omstændighederne. Det er jeg sikker på blandt andet skyldes EHF Cup kampene mod varierende modstandere, hvis spillestil vi ikke var vant til. Jeg er rigtig glad for, at vi får endnu en sæson med europæiske kampe, da jeg synes, vi har truppen til at komme langt, fortæller Allan Heine.

Viborg HK indtræder i EHF Cuppens første kvalifikationsrunde. Lodtrækning til EHF cuppens kampe finder sted d. 17. juli kl. 11.00.

0
0
0
s2smodern