- Jeg blev simpelthen nødt til at tage imod denne mulighed. Det er en chance at tage, at flytte hjemmefra og forlade Ajax, men jeg tror, at det bliver en stor oplevelse, sagde Mathilde til Viborg Stifts Folkeblad inden hun tog den lange tur fra Ajax til Viborg for at se, hvorvidt håndboldtalentet rækkede. Det er nu tre år siden, og Mathilde har mere end bevist, at hun kan klare sig blandt Danmarks bedste. 

Mathilde kom til Viborg HK som amatør, og havde derfor ikke en komntrakt at læne sig op ad. Samtidig var det første gang Mathilde boede væk fra sin familie og venner, men det har ikke holdt hende tilbage.  

- Det har været en kæmpe rejse. Jeg tog herover og var ikke på kontrakt, men spillede som amatør. Jeg vidste ikke, hvad det ville blive til, men brugte mit sabbatår på det og fik spillet mig til en kontrakt, fortæller Mathilde, der indrømmer, at starten var lidt hård.

- Det var hårdt til at starte med, da jeg flyttede hjemmefra til en ny by, ny klub, nyt hold. Jeg har fundet ud af det og har lært rigtig meget af det både på og udenfor banen. Jeg har været glad for at være en del af det professionelle miljø, der er på og omkring holdet. Der er meget, jeg kan tage med videre i forhold til træningskultur og alt det udenom træningen, der hjælper til at højne niveauet. 

Vedvarenhed betaler sig, og efter en sæson som amatør spilelde Mathilde sig til en kontrakt i Viborg HK. Siden er det blevet til flere store oplevelser for den 23-årige stregspiller. 

- Jeg synes der har været mange gode oplevelser. Den første kamp i den grønne trøje glemmer man aldrig, og jeg synes der har været mange spændende kampe. Det første år spillede vi en meget spændende pokalfinale, som vi tabte i forlænget spilletid, den glemmer jeg ikke. Det samme med vores bronzekamp denne sæson. Derudover har der også været flere gode rejser, og jeg husker en kamp mod Metz og vores ture til Norge. Det er sådanne ting, jeg vil huske, da det giver meget at komme ud og få fælles oplevelser sammen med resten af holdet. Der føler man virkelig, at man er en del af et professionelt miljø, da der er helt styr på måltider, hvile, træning og møder. Sammenholdet styrkes, hvilket vi kan mærke udenfor banen også, og det er hyggeligt.

Livet udenfor banen har budt på mere end sociale arrangementer med holdkammeraterne, da Mathilde er i gang med sin bachelor i jura fra Aarhus Universitet. Netop jura studiet er kendt som et af de hårdeste at komme igennem, da pensum er stort og kravene til at huske ligeså. Da Mathilde er eliteatlet er hun under sin studietid tilknyttet en ordning der hedder Study4Player. Study4Player giver eliteatleter muligheden for at studere ved siden af deres sport, og det har været en stor hjælp for Mathilde. Vi har tidligere taget en snak med Mathilde om livet som studerende håndboldspiller; læs det HER. Som håndboldspiller er arbejdstiderne varierende, men tæller man timerne over en sæson, kommer en spiller hurtigt over, hvad der svarer til en fuldtidsstilling. Med sin positive tilgang har Mathilde fået det hele til at hænge sammen. 

- Jeg synes det er gået okay i løbet af sæsonen, da der ikke er mødepligt på store dele af mit studie. Det har mest af alt bare handlet om at tage mig sammen til at læse. Det er jo sådan som håndboldspiller, at man har meget fritid og ikke så meget frihed. Der er mange timer i løbet af en dag, hvor vi ikke er på arbejde med håndbold, men vi kan heller ikke gøre, hvad der passer os, da det skal hænge sammen med håndbolden. Der er nok tid til at læse. I eksamensperioder er der pres på, da jeg læser fra morgen til aften, men det hænger sammen for mig. Det kan da godt blive hårdt i perioder, men jeg er virkelig glad for at have noget ved siden af håndbold, så min hjerne bliver brugt til andet. Nu er det jo gået op og ned i forhold til resultater i sæsonen, og der er det rart at kunne komme i skole og snakke om noget andet. Mine studiekammerater spørger da til vores kampe, men går ikke mere op i det, end for at høre mig ad. Så snakker vi om alt muligt andet, og det er rart. Det betyder meget for mig at være andet end bare håndboldspiller, og det giver mine studier mig mulighed for. 

Fra næste sæson sker der masser af nyt for Mathilde, der de seneste tre år har boet i Viborg. Nu er teltpælene rykket op og flyttet til Aarhus, hvor boligen nu er tættere studierne. Det betyder også, at der bliver en mere transport når Mathilde starter den nye sæson op med sine nye holdkammerater i EH Aalborg. Et skifte, som Mathilde ser frem til, da det giver nye udfordringer og udviklingsmuligheder. 

- Det bliver spændende at skifte til EH Aalborg. Jeg er samtidig flyttet til Aarhus, så jeg er tættere på mine studier, og jeg glæder mig til at prøve noget nyt. Det er lidt sjovt, for jeg husker tydeligt, hvor nervøs jeg var, første gang jeg var oppe og snakke med Viborg HK, men da jeg var oppe og snakke med EH Aalborg var det ikke så slemt. Det skyldes nok, at jeg er blevet modnet en del i min tid her og blevet ældre. Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang og være med i det nye projekt de har sat i gang i Aalborg. Så må vi se, hvor langt det rækker. Der er mange nye spillere og et godt trænerteam. De virker alle meget søde, så det er spændende. Det bliver noget helt andet end i Viborg HK, da vi her har spillet under pres i hver kamp, og der er en forventning om sejr. Presset er lidt mindre i Aalborg, og jeg tror det bliver fedt at prøve at spille som undersogs der kan overraske. 

Mathildes skifte til EH Aalborg betyder heldigvis, at vi får hende at se mindst to gange i den kommende sæson, da EH Aalborg har spillet sig fra 1. division til liga. 

- Det bliver mærkeligt at komme tilbage til Viborg som modstander. Jeg håber det bliver en god oplevelse og at vi kan udfodre Viborg. Jeg har jo lidt insider viden, da jeg kender mange af pigerne, så jeg glæder mig, slutter Mathilde med et smil.

Vi glæder os også til at se Mathilde igen, og ser frem til at følge hende som EH Aalborg spiller. Tusind tak for tre gode sæsoner, Mathilde!  

0
0
0
s2smodern