Der er noget helt specielt ved at få en spiller til klubben, som kommer fra udlandet og ikke kender den kultur der er i Danmark såvel som i dansk håndbold. Natasha tog til denne sæson springet og benyttede sig af muligheden for at komme til Viborg HK og opleve dansk håndbold. Det var første møde med livet udenfor Makedonien, og trod hjemve og sproglige udfordringer, er Natasha faldet så godt til i Danmark, at hun bliver i den danske liga de næste sæsoner. 

- Det har været rigtig godt at spille i Viborg og flytte til Danmark. Vi har spillet rigtig mange kampe og det er første gang jeg oplever at spille så meget, og samtidig være i et andet land, men det har været rigtig spændende, fortæller Natasha og slår fast, at sæsonen i hendes øjne er godkendt, grundet de gode resultater i ligaen og EHF Cuppen.

- Der har været mange gode kampe, og jeg synes det er rigtig flot, at vi nåede Final 4 i EHF Cuppen og i ligaen. 

De gode resultater kommer ikke af sig selv, og Natasha har med resten af holdet lagt en masse arbejde i træning og kampsituationer. Som timerne i hallen gik, kom der også flere og flere danske gloser i ordforrådet, suppleret op med Natashas fremragende engelsk har det derfor ikke været helt umuligt for den unge makedoner at følge med. 

- I begyndelsen var det svært, og jeg skulle bruge lidt tid på at vænne mig til den danske kultur. Samtidig har det været udfordrende at meget foregår på dansk, men pigerne har været rigtig søde og med tiden har jeg vænnet mig til det, så jeg nu forstår lidt dansk. Det hjælper til at forbedre kommunikationen og gør, at jeg er faldet bedre til som tiden er gået. Så nu er jeg rigtig glad for at være her.

Med bopæl på Hald Ege Højskole har Natasha også haft rig mulighed for at vænne sig til den danske kultur i trygge omgivelser. Sammen med de øvrige elever og AG, der er lærer på skolen, fik Natasha også tid til en tur til Ghana. En tur, som gav hende en stor oplevelse udenfor håndbolden. 

Ligesom udenfor banen, har håndboldlivet også krævet tilvænning. Natasha kom til Viborg fra Vardar Skopje. En klub, som mange kender, og som blandt andet har haft Sanja Damnjanovic på holdkortet. Natasha var inden ankomst til Danmark vant til en disciplineret træningskultur, men det var stadig overraskende for hende, hvordan hård den danske håndboldliga var. 

- Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente inden jeg kom. Trods det, at jeg var klar over, at den danske liga var hårdere og bedre end det, jeg kom fra, så har det stadig været bedre end jeg havde forventet. Det har været en stor oplevelse at opleve den danske liga og samtidig spille EHF Cup.

Netop EHF Cuppen var for hele holdet en stor oplevelse, inkl. Natasha, der ikke tidligere har prøvet at spille i den Europæiske turnering.  

- Det var rigtig stort at opleve semifinalen i EHF Cuppen. Jeg er stolt af, at vi nåede så langt i både ligaen og EHF Cuppen. Det er første gang jeg bor i et andet land og er så langt hjemmefra, så det har været noget helt specielt at få alle de oplevelser.

I Øst Europa er fankulturen kendt som lettere fanatisk, men alligevel har Natasha aldrig oplevet at spille i en hal med over 2000 tilskuere - lige indtil hun kom til Viborg HK. 

- Faktisk er fansene i Makedonien ikke så slemme. Det er mest til herre kampene, at folk er vildere og man hører historier om aggressive fans. Det har jeg aldrig oplevet, og faktisk har jeg ikke spillet for 2000 fans før jeg kom her. Det har været fantatisk at opleve fankulturen her og jeg har nydt opbakningen. 

Hjemve til trods, er Natasha faldet godt til i Danmark og har vist, at talentet, farten og den store vilje mere end rækker til at begå sig i den danske liga. Fra næste sæson skal Natasha igen spille i den danske liga, da hun flytter til Ringkøbing Håndbold. Her vil hun sammen med sit nye hold skulle op imod sine nuværende holdkammerater. Noget, hun aldrig har prøvet før. 

- Jeg har valgt at blive i Danmark, da det er den bedste liga i Europa. Der er mange gode kampe og gode spillere at spille mod. Det er en god mulighed for mig at spille et par sæsoner mere i Danmark. Det bliver lidt underligt at spille mod Viborg HK og mange af mine holdkammerater fra denne sæson. Det har jeg aldrig prøvet, og jeg tror, at det bliver lidt svært, men det bliver sjovt og jeg glæder mig til at komme tilbage til arenaen. 

0
0
0
s2smodern