- Det bliver en mega fed kamp. Jeg tror, at alle ser frem til at spille og ønsker at slutte sæsonen godt af, forhåbentligt med en sejr i Esbjerg. Sådan siger Kristina Jørgensen inden det tredje og afgørende bronzeopgør mod Team Esbjerg. Her spiller Viborg HK sæsonens sidste kamp, og som har været tilfældet i mange år, spiller holdet med om medaljer. 

25 år i træk har Viborg HK ligget i top fire i ligaen og det er nærmest forventet i medierne og lokalt, at ligapigerne spiller om medaljer. I truppen er erfaringerne færre og med en ung trup har vejen til medaljespillet været fyldt med op- og nedture. Trods det, at flere i truppen oplever presset for at få medaljer til Viborg for første gang, er der ingen tegn på nervøsitet eller usikkerhed.  

- Det er meget nyt for mig at stå i kampe om medaljer, det har jeg ikke prøvet før, og det er selvfølgelig udfordrende - også mentalt. Det er mega fedt og det, som vi træner for hele sæsonen. Det er for at spille de her kampe og det har været mega sjovt og jeg glæder mig til lørdag, hvor vi forhåbenligt kan få en medalje, fortæller Kristina Jørgensen, der for første gang deltager i slutspillet i HTH Go Ligaen. Det til trods har den unge bagspiller kæmpet sig til en bærende rolle på holdet.

Kampen om bronzemedaljerne har været ligeså fyldt med op- og nedture som sæsonen, og i første opgør sad Team Esbjerg på spillet i samtlige 60 minutter. På hjemmebane kunne Esbjergenserne tage en ni-måls sejr, og efterlod de grønblusede med en stor opgave til returopgøret. I VIBOCOLD Arena var det endnu en gang Team Esbjerg, der fik den bedste start, men som Viborg pigerne har for vane, blev der kæmpet til sidste bold, og i anden halvleg kunne Kristina og resten af truppen ligeså stille køre sejren i land. Nu mødes de to hold igen, og bronzemedaljerne skal uddeles inden dagen er omme. Sejren i seneste kamp har stillet måltavlen tilbage på 0-0 og de grønblusede kan stille til start med selvtillid og en god kamp i bagagen.

- Jeg synes vores angrebsspil var kontrolleret og vi holder mange bolde i gang. Det stresser dem lidt og holder dem ude af deres zoner og så kan vi få indspil til Stine og holde kvalitet i spillet. Det skal vi tage med til Esbjerg og så holde fast i det gode kompakte forsvarsspil, så vi kan komme frem til deres skytter og samtidig komme omkring deres stregspillere. Det skal vi tage med fra sidste kamp, slutter Kristina.

Kampen om bronze afgøres i Esbjerg lørdag aften fra kl. 18.30. Som de forrige kampe, vises bronzeopgøret på TV2 Sport med optakt fra kl. 18.00.

 

0
0
0
s2smodern