Høj moral gav sejr og mulighed for medalje

Spændingen var intakt til det sidste i den anden bronzekamp mellem Viborg HK og Team Esbjerg, da de to i dag mødtes i en stemningsfyldt VIBOCOLD Arena. Med en sejr på 28-26 sikrer Viborg HK sig endnu en bronzekamp og chancen for at vinde medaljer. 

Det var gæsterne fra Team Esbjerg der kom til kamp med det bedste udgangspunkt efter at have vundet første opgør overbevisende, men som Viborg HK har haft for vane det meste af sæsonen vendes en truende skuffelse til optur.

Første halvleg tegnede ellers til at give en hård kamp, og hjemmeholdet var hele tiden et halvt skridt bagefter både defensivt og offensivt. Esbjerg bragte sig først på måltavlen, men til forskel fra det første opgør, var der aldrig en målforskel på mere end tre mål, og det skulle vise sig vigtigt for hjemmeholdet, der ved pause var bagud 12-15. 

I anden halvleg begyndte hjemmeholdets vante spilrytme at finde sig selv, og med en utroligt høj arbejdsmoral kæmpede de sig tilbage i kampen, og kunne 11 minutter inde i anden halvleg udligne. Det udlignende mål gav et brøl fra publikum, der kampen igennem gjorde hvad de kunne for at pæse hjemmeholdet frem. Publikum fik hvad de bad om, og da først Viborg HK var kommet på uafgjort var der kun en vej, og det var fremad. Forsvaret begyndte at få bedre fat, og i målet diskede Poulsen op med flere vigtige redninger, der kunne sætte førstebølgekontraen i gang. Det hurtige spil var til stor glæde for Allan Heine.

- Jeg synes der var noget power og vildskab. Det var tydeligt at se, at pigerne rigtig, rigtig gerne ville, og havde måske lidt svært ved at komme ud over rampen i første halvleg. Vi bliver ved med at tro på det, vi havde aftalt og at det nok skulle bringe os igennem. Den moral pigerne viser, må man bare bøje sig i støvet for. Hvis der fandtes en award (pris,red.) for moral, så burde de have den hver og en, for det var imponerende, siger Allan efter kampen. 

Dagens opgør var sæsonens sidste i VIBOCOLD Arena og publikum skulle derfor tage afsked med flere spillere, som ikke fortsætter i Viborg HK næste sæson. En af disse spillere der Sidsel Bodholt, der har spillet i Viborg HK siden barndommen, og nu vil prøve kræfter med erhvervslivet. 

- Det var fantastisk at komme ud og snakke med folk efter kampen. De er virkelig søde, og det rører mig meget, og jeg bliver lidt ked af det, når folk kommer hen og giver mig gaver og siger søde ord til mig. Men jeg er også pisse glad for, at det er sådan, for det ville være træls, hvis ikke der kom nogen, sagde en rørt Sidsel Bodholt efter kampen, og hun kunne glædes over, at kampen trods alt ikke var sæsonens sidste, da et tredje opgør venter i Esbjerg på lørdag. 

- Det er lidt nul-nul, og det er en helt ny kamp. Vi har begge vundet på hjemmebane, så de står med hjemmebanefordelen. Vi skal angribe kampen som vi gjorde i dag, og så er jeg sikker på, vi står med bronzemedaljerne på lørdag.  

Det tredje og afgørende bronzeopgør spilles i Esbjerg lørdag d. 26. maj kl. 18.30. Viborg HK Fanklub har planer om at arrangere bustur, så følg med her og på Viborg HKs Facebook side, hvis du kunne tænke dig at komme med. 

 

Målscorere for Viborg HK:

Line Uno - 10

AG Nørgaard - 5

Stine Bodholt - 5

Line Haugsted - 4 

Carin Strømberg - 1

Kristina Jørgensen - 1

Amalie Grøn Hansen - 1

Sanne van Olphen - 1