Viborg HK fik en drømme start på pokalturneringen Santander Cup, da holdet til aften besejrede Vendsyssel Håndbold med 37-27. Det var Viborg HKs første kamp i pokalturneringen for sæsonen 2018/19, og trods stor fight kunne 1. Divisionsholdet fra Nordjylland ikke hamle op med ligaholdet fra Viborg.  

Sejren i Santander Cuppen betyder også, at Viborg HK nu er klar til kvartfinalen i den nationale pokalturnering. 

Allan Heine meldte inden kampen ud, at han stillede med stærkeste opstilling, og kun Stine Bodholt sad over, da hun over de seneste kampe har trukket et stort læs. Derfor sparrede Allan den stærke stregspiller i pokalkampen, og Stine kunne derfor se med fra sidelinjen, da hendes holdkammerater viste eksempler på det spil, der har bragt holdet i top 4 i HTH Go Ligaen. 

Særligt anden halvleg trak Viborg HK fra hjemmeholdet, og fra en pauseføring på 15-19 udbyggede de grønblusede hurtigt føringen til 26-17 otte minutter inde i anden halvleg. Denne føring blev lige så stille udbygget og med ni minutter igen viste tavlen en føring til Viborg HK på 21-32. Med en sejr på 37-27 var det også en glad træner, der kan se sit hold i fortsat topform frem mod bronzekampene mod Team Esbjerg. 

- Vi startede fint i dag og havde kampen igennem god kontrol Vendsyssel bidder godt fra sig og spiller godt i første halvleg, men jeg har også en fornemmelse af, at vi har kontrol på kampen. Sådan udvikler kampen sig også i anden halvleg, hvor vi får mere kontrol i takt med, at tempoet forbliver højt for dem. Jeg er glad for, at vi fik alle i spil og vi fik det ud af kampen vi ville. En billet videre og et godt springbræt til fredagens kamp, siger Allan efter kampen. 

Pokalkampen mod Vendsyssel Håndbold kommer blot tre dage efter et-måls nederlaget til København Håndbold i DM-semifinalen. Trods skuffelsen over den missede finale, var der ingen problemer for truppen og Allan at sætte sig op til aftenens kamp. 

- Vi er en gruppe, der elsker at spille håndbold, så det er ikke et problem at sætte sig op. Vi viser fra start den professionalisme og power der skal til for at signalere, at der ikke er noget at komme efter, fortæller Allan. 

Allerede på fredag er Viborg HK atter i kamp. Denne gang gælder det bronzekampen mod Team Esbjerg, der ligesom semifinalerne afgøres over to kampe. Er der efter to kampen pointlighed de to hold imellem spilles en tredje og afgørende bronzekamp. Tirsdag d. 22. maj spilles den anden bronzekamp i VIBOCOLD Arena. 

De seneste tre sæsoner er Viborg HK endt som nummer fire i ligaen, og det vil Allan for alt i verden lave om på denne sæson. 

- Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have en medalje i hus. I min optik vil det være det perfekte punktum på en sæson, hvor holdet har udviklet sig på rigtig mange parametre. Det vil være det perfekte punktum. 

Billetter til bronzekampen i VIBOCOLD Arena kan købes HER

 

Målscorere for Viborg HK:

Natasha Nolevska 6

AG Nørgaard 5

Nikoline Lundgreen 4

AMalie Grøn 4

Line Haugsted 3

Clara Høgh-Poulsen 3

Sanne van Olphen 3

Line Uno 3

Kristina Jørgensen 2

Carin Strømberg 2

Signe Hald 1

Mathilde Storgaard 1

0
0
0
s2smodern