Det bliver ikke til en DM-finale for Viborg HK i denne sæson. Det står klart, efter klubben tabte den tredje og afgørende semifinale på udebane mod København Håndbold med 26-27.

Efter sejr i den første semifinale i lørdags og nederlag i andet opgør tirsdag var det København Håndbold, der lagde bedst fra land i lørdagens tredje semifinale. Viborg var med til stillingen 2-2, hvorefter hjemmeholdet trak fra med fem scoringer i træk til 7-2. Det fik træner Allan Heine til at tage en timeout.

Og det hjalp. Frem mod pausen kom Viborg bedre med og kom op på siden af hjemmeholdet ved 12-12 og gik til pause nede med et enkelt mål, 14-15. Anden halvleg udviklede sig til en jævnbyrdig affære – dog med København Håndbold i førersædet det meste af tiden. Hjemmeholdet var foran med et par mål, før Viborg efter en god periode udlignede til først 19-19 og siden 21-21, inden Viborg fik kampens eneste føring ved 22-21 efter 49 minutters spil.

I de sidste minutter havde København bedst gang i målscoringen. Fra 23-23 gik København til en føring på 27-24, inden Viborg pyntede på stillingen til slutresultatet 26-27 med to scoringer i de døende minutter.

"Det er lidt tilfældigheder, der afgør det. Det er bare enormt tungt, at det tipper ud til Københavns fordel," siger træner Allan Heine efter kampen.

Også Carin Strömberg, der blev Viborgs topscorer i dagens semifinale, mener, at der var tale om små ting, der skilte de to hold ad.

"Jeg synes, det var virkelig små marginaler i dag. Derfor føles det virkelig ærgerligt," siger hun.

Carin Stömberg ærgrer sig over, at Viborg ikke kunne holde fast, da holdet i anden halvleg fik kampens eneste føring ved 22-21.

"Vi har nogle chancer dér, som er virkelig store, som jeg synes, vi skal score på. Jeg synes, man kan tage et par situationer, hvor vi skulle have været lidt skarpere, og så havde det måske set anderledes ud," siger hun.

Den tætte og jævnbyrdige afslutning kom efter en første halvleg, hvor Viborg flere gange var bagud med 5 mål.

"København rammer noget momentum dér og har nogle kendelser med sig, og vi er måske ikke helt nøjagtige i tingene. Men vi kommer altid tilbage, og det var vi også sikre på, at vi nok skulle gøre igen. Jeg er mere ærgerlig over, at vi ikke har den føring noget længere, da vi kommer foran i anden halvleg. For dér når København aldrig rigtigt at blive nervøse," siger Allan Heine.

Efter en pokalkamp mod Vendsyssel Håndbold på tirsdag venter kampe om bronzen for Viborg. Modstanderen hér bliver enten Odense eller Esbjerg, og første kamp spilles på fredag.

"Selvfølgelig kan vi sætte os op til det. Det er en bronzekamp om en medalje. Medaljer er noget, vi samler på, men vi vil også have lov til at være skuffede i en dags tid og sluge det her, og så handler det om at arbejde videre," siger Allan Heine.

Det er anden sæson i træk, at Viborg skal spille bronzekampe. Sidste år blev det til nederlag til FC Midtjylland Håndbold. Carin Strömberg bedyrer, at holdet vil gøre, hvad det kan, for at det ikke bliver til en gentagelse af sidste sæsons fjerdeplads.

"I dag er man vel bare skuffet. Så må vi efter pokalkampen på tirsdag lade op. Jeg tror, at vi, som var med sidste år, ikke vil have en fjerdeplads igen. Vi vil have bronze og afslutte sæsonen på en god måde," siger Carin Strömberg.

0
0
0
s2smodern