Ét point. Det synes ikke af meget, men netop i dag, kan et point gøre hele forskellen for Viborg HKs drømme om en finaleplads. Seks-måls sejren i København lørdag aften har sat Viborg-pigerne i den situation, at ét point i aftenens anden semifinale sikrer medaljer til det midtjyske. 

Dog er der en mindre detalje, som kan skabe problemer. København Håndbold. Det sjællandske mandskab har været ligaens mest stabile denne sæson, og med kravet om en sejr for at fremtvinge en tredje semifinale vil København Håndbold komme med alt de har. Forventningspresset til begge hold er stort, og VIBOCOLD Arena er så tæt på fyldt, som den kan være, hvilket tegner til at sætte de perfekte rammer for pigerne. Spændingen er stor, og forberedelserne til kampen startede allerede i bussen på vej hjem fra den første semifinale. Siden da, har pigerne gjort hvad de kan for at være så klar som muligt. 

- Vi har haft en god haltræning nu og fået gang i benen. Så handler det bare om at være klar. Det er ikke længe siden vi har mødt dem, så de kender os, og vi kender dem. Det mentale kan vi forhåbentligt styre, så vi er spændte og glæder os, men ikke tænker mere over det. Når kampen går i gang, så skal vi lægge det væk og tænke på det som enhver anden kamp. Vi må ikke tænke over, hvad konsekvensen kan være. Det er bare en kamp, 60 minutter, som handler om, hvor fedt det er at spille håndbold og ikke være bange for, hvad der kan ske, hvis det ikke lykkes, sagde Uno i går efter træning. 

Hun bakkes op af Allan, der også ser det vigtigt, at se på kampen, som enhver anden kamp.

- Vi har spillet godt gennem en periode, og det gør vi, fordi vi er gode. Vi er dygtige til det, vi kan, og det er det, vi skal gå til kamp på. Vi skal spille med de midler og med de ting, vi nu kan, og så er jeg sikker på, vi spiller en rigtig god kamp. Så må vi krydse fingre for, at det er nok. 

Spændingen er begyndt at krible i maverne på Viborg HK fans, og stemningen fra de seneste kampe skal gentages, for når først VIBOCOLD Arena får fat, så er det svært at tage point i Viborg. Det glæder derfor også Allan og Uno, at en så afgørende kamp som denne skal spilles på hjemmebane. 

- Det er super vigtigt, at kampen er på vores hjemmebane. Vi ved, hvilken stemning vi kan skabe og vi håber på fyldt hal og mega god opbakning. Det betyder rigtig meget at have den anden semifinale på hjemmebane, for vi ved, hvor gode vores tilskuere er. Det er altid let at være med i medgang, men vi har også brug for publikum i modgang. De kan hjælpe ved at klappe af os og buhe af modstanderen. Der skal bare laves en masse larm, for uanset hvad, så er det fedt at spille i en fyldt og larmende hal, siger Uno, der bakkes op af Allan. 

- Vi ved jo godt, hvor stort et tryk VIBOCOLD Arena kan lægge på vores modstandere. Specielt de seneste kampe har der været en eventyrlig stemning herinde og et enormt tryk på vores modstandere. Selvfølgelig er det sådan, at var jeg blevet spurgt i august måned, om det var okay at spille semifinale på hjemmebane, og med en sejr kvalificere os til finalen, så havde jeg både købt og solgt den. Det er noget, der kan flytte de sidste procenter for os, så det er vi godt tilfreds med. 

 

Kampen starter kl. 18.30 og vi anbefaler, at alle der skal ind og heppe på pigerne kommer i god tid grundet vejarbejde og færre parkeringspladser omkring arenaen. 

 

 

0
0
0
s2smodern