Vigtig sejr holder liv i semifinaledrømmen

Efter en fantastisk fight mod FCM Håndbold går vi fra kamp med en sejr på 20-18, og håbet om en semifinaleplads lever fortsat. Intensiteten lyste ud af øjnene på samtlige spillere inden dagens opgør, og fra kampens start var det tydeligt, at der var masser på spil for begge mandskaber. Med en sejr kunne FCM sikre plads i semifinalen, hvorimod en sejr til vores piger betyder, at drømmen om en semifinaleplads fortsat lever. 

FCM satte første mål på måltavlen, og kom først tilbage på uafgjort, da der resterede 10 minutter af kampen. I mellmetiden havde Allan og pigerne teten i kampen, som i første halvleg og starten af anden halvleg, havde de grønblusede i front. Med ti minutter igen kom FCM op og fik overtaget, og førte på et tidspunkt med to-tre mål inden vores piger igen fik fat og kom tilbage. Med et minut tilbage af kampen smækkede Kris et skud op i kort hjørne og sikrede slutresultatet, 18-20.  

Allans kommentar til målet var efter kampen meget simpelt:

- Wau. Bare WAU! 

Kris derimod var mere beskeden efter kampen.

- Det var det mindste jeg kunne gøre efter en mindre god kamp fra min side rent individuelt. Det var dejligt at kunne give den til holdet. Jeg fighter altid, men mine skud kunne have været bedre i dag. FCM var forberedt og gik frem på mig, og jeg var glad for, at jeg havde gode stregspillere, der griber de bolde jeg lægger ind til dem, siger Kristina Jørgensen efter kampen og lægger særligt vægt på, at hele holdet i dag stod sammen og kæmpede for hinanden. 

- Defensivt har vi i dag en god tålmodighed og stoler på hinanden. Vi stoler på, at man har sin mand, og bliver vi sat, er der opbakning, det er rart at have den følelse, og det gør, at vi står bedre. Poulsen står også en brandkamp i dag, og havde vi ikke haft hende, tror jeg det havde været svært at vinde i dag.  

Dagens sejr var speciel på flere måder, da det også er første gang i lang tid, at Viborg HK tager to point på FCMs hjemmebane. Faktisk har Allan ikke tidligere vundet med Viborg HK i Ikast, og han glæder sig over endelig at få hul på bylden. 

- Sidst jeg vandt i FCM var det år, hvor vi med Aalborg DH gik i finalen mod Viborg. Jeg har spillet uafgjort her med Viborg, men vi skal helt tilbage til min Aalborg DH dage for at få en sejr her. Det var en fremragende sæson og jeg håber det er et signal om den resterende del af sæsonen, siger Allan med et smil efter dagens knald eller fald kamp. 

- Jeg tænker ikke så meget over, om det er knald eller fald. Vi vil gerne vinde alle kampe, og vi prøver at sætte vores spil op, så vi kan ramme nogle af FCMs svagheder og få de svagheder i spil. Det lykkes vi med langt hen ad vejen, og så kræver det held i sprøjten og at der er spillere, der præsterer på et højt niveau, og dem har vi en del af i dag. 

- Fireblokken i første halvleg står rigtig skarpt med Kris, Stine, Carin, Uno, Haugsted og Sidsel. Vi prøvede at holde flow i udskiftningerne for hele tiden at holde momentum og tage teten i kampen. Det lykkes vi med, og det kræver at spillerne er omstillingsparate og klar til at give alt hvad de har i momentet. Stor ros til pigerne, at de kan magte det i sådan en vanskelig kamp. 

Med dagens sejr lever drømmen om en semifinaleplads fortsat, men det kræver, at vi på lørdag også tager en sejr mod Silkeborg-Voel KFUM. Samtidig skal Odense HC vinde over FCM. 

Vi håber på massiv opbakning i VIBOCOLD Arena. Vi får brug for al den hjælp vi kan få. Kom så Viborg !