Thriller er en af verdens mest kendte musiknumre. Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at Michael Jacksom skrev nummeret inspireret af kampe mellem Viborg HK og Aarhus United. 

Det er gået hen og blevet tradition, at Viborg HK og Aarhus United spiller tætte kampe. Vi så det tidligere i sæsonen under Santander Cup, hvor Aarhus United løb med sejren i en tæt kvartfinale. Siden vandt Viborg HK ligaens første opgør de to hold imellem med et enkelt mål, og i dag var vi endnu en gang vidner til en gyser uden lige. Kampen igennem var der kun sjældent mere end et enkelt mål imellem de to mandskaber, der helhjertet gik til kamp efter to point. Efter en pauseføring på 13-12 til de grønblusede ender opgøret med en et-måls sejr på 24-25. 

"Det var sindssygt. Det var nervepirende, men vi forsøgte bare at være i det og løse hver situation. Det synes jeg også vi gør. Vi kæmper med at finde løsninger angrebsmæssigt, men lader os ikke frustrere. I starten af anden halvleg brænder vi nogle store chancer, men vi bliver bare ved med at arbejde hårdt på. Det synes jeg er stærkt. Vi har god moral og kommunikation, så vi får hele tiden rettet til," siger en glad AG, der kunne se tilbage på en kamp, hvor tempoet var i top og forsvarsspillet et af kampens vigtigste elementer. 

"Egentlig synes jeg vi står godt i forsvaret, men de får nogle virkelig heldige mål. Det var lidt happy go lucky for dem. De laver også op mod tre mål, der kandiderer til månedens mål, og derudover har de skud, som tager paraden og smutter ind. Desuden er vi også uheldige flere gange, at de har skud i paraden, som smutter ud over og ender i deres hænder igen. Så vi fik stået noget i forsvaret i dag."

Rødt kort og Daglund tilbage på banen 

Den megen tid i forsvaret efterlod også en stor arbejdsbyrde for målvogterne, der i dag havde et hav af skud i mod sig. Poulsen stod det meste af kampen, og fik fint fat, men da kampen fortsat var tæt med et kvarter igen, satte Allan Hanna på banen i håb om, at hun kunne få fat. Det kunne hun! Første redning var en kontra fra Aarhus, der havde en spiller alene mod Hanna. Derefter nuppede hun et straffe, for i næste aktion at stoppe endnun en kontra. Hanna er tilbage, og var en stor faktor i dagens sejr.

Med et halvt minut igen scorede Natasha til 23-25, men i kampens sidste sekunder opstår der en situation, hvor dommerne mener, at Natasha løber gennem midtercirklen til gene for Aarhus spillerne. En situation, som ingen anden lagde mærke til, men da Viborg pigerne begyndte deres jubel, gik dommerne til dommerbordet og blev enige om, at Natashas handling var til rødt kort og straffe til Aarhus. Dermed ender kampen 24-25.

Trods den tætte kamp og rodede afslutning, var Allan ovenud glad for resultatet. 

"Jeg er bare glad og adrenalinen pumper rundt i kroppen. Pigerne leverede en rigtig flot kamp, og vi møder et godt hold i dag. Det undrer mig, at Aarhus ikke har tilkæmpet sig flere point, for de er et stærkt hold. De har et meget aggressivt forsvar, og de perioder, hvor vi bliver uskarpe, der lugter de blod, og så ender det som mod mange hold. Kender man ikke sin besøgstid, så bliver kampene tætte. Det var en god håndboldkamp med to gode hold. Heldigvis var vi bedst og det skyldes bl.a. Hanne, der kommer ind og tager nogle vigtige redninger, og så er Uno en konstant udfordring for Aarhus, så de var to af magtfoktorerne i dag," slutter Allan. 

Den mentale styrke gør en forskel 

Ser man tilbage på de to tidligere opgør mod Aarhus United vil man på særligt ét område se en forskel i Viborg HKs spil. På det mentale spil er der længere mellem de udfald, der hæmmer spillet og skaber en fordel for modstanderen. En faktor, som også AG kan mærke på banen.

"Vores mentale indstilling er en helt anden siden vores seneste opgør, inkl. Santander Cup. Vi har fokus på at løse den situation, vi står i lige nu. Vi har mødt Aarhus nogle gange, og ved, de dækker godt op, så på den måde, er der ikke noget der kommer bag på os. Vi arbejder hårdt og bliver ved med at kæmpe. Det var fedt, at det lykkedes."

 

Sidste kamp i HTH Go Ligaen  ligger lige om hjørnet, når Randers HK d. 17. marts kommer til VIBOCOLD Arena. Kampen spilles kl. 15.00 og billetsalget er startet HER

 

 

0
0
0
s2smodern