Findes der en god udvisning, og hvordan føles det at blive vist ud i to minutter når man ved, at det påvirke resten af holdet? Det har vi taget en snak med Line Uno om, da hun lige nu er den Viborg HK spiller, der har fået flest udvisninger denne sæson. Af alle spillere i HTH Go Ligaen er Uno den tiende mest udviste spiller. Hun ved derfor om nogen, hvordan det føles ufrivilligt at tilbringe to minutter på bænken.

- Det kommer faktisk lidt bag på mig, at jeg er blandt de spillere, der har fået flest udvisninger i ligaen. Der er kun 4 udvisninger til forskel på mig og den der ligger med flest, og det er da lidt overraskende, at jeg har fået 10 udvisninger og dermed er tiende mest udviste. Jeg havde ikke opfattelsen af, at jeg er en top 10 udvisningsspiller.

Umiddelbart er Uno ikke en spiller, der er kendt som en hård hund på banen, og den spiller, der spiller med flest hårde tacklinger. Sådan ser Uno heller ikke sig selv, men peger i stedet på, at hendes størrelse er med til at påvirke hendes spil i retning af hårdere tacklinger.

- Det er højst sandsynligt min størrelse der spiller ind. Jeg er ikke så stor og kan derfor godt komme til at hænge efter nogle gange, hvis de større modstandere kommer ind og kæmper med mig, Det er egentligt det eneste jeg lige kan pege på som en forskel fra andre spillere, for jeg spiller ikke med vildt stor risiko og hårde tacklinger.

To-minutters udvisninger er som vi ved en straf for ureglementeret spil. Derfor er det også en ulempe for det hold, der i to minutter skal spille i undertal og risikere at blive straffet på målscoren af modstanderen. Der er dog situationer, hvor en udvisning kan betragtes som en god investering.

- Påvirkningen af en udvisning kommer lidt an på tidspunktet for udvisningen. Hvis det er inden for de sidste fem minutter, er det måske ikke så fedt. En udvisning i starten af kampen kan egentligt være ret god. Det snakker vi også tit om på holdet, da det handler om at sætte sig igennem i starten af kampen.

- Men generelt set er det ikke sådan, at jeg graver mig ned over at få en udvisning. Selvfølgelig kan jeg godt blive sur, hvis ikke jeg føler den er fair, hvilket man jo ofte ikke mener, at den er. Men nogle gange tænker vi på det som en investering at trække en to-minutters udvisning. Det gør mig ikke noget at være den, der skal trække en udvisning.

- Det eneste tidspunkt jeg rigtig lader mig påvirke af udvisninger er, hvis jeg har to udvisninger tidligt i kampen. Men i den situation tror jeg også, at Allan tænker over det, og overvejer, hvorvidt det er vigtigt at have mig med i forsvaret. Er det derimod den første udvisning tænker jeg ikke videre over det. Så har dommerne lagt linjen, og så ved vi også, hvor langt vi kan gå.

0
0
0
s2smodern