Det var et veloplagt publikum, der i dag var mødt op til EHF Cup kampen mod Byåsen Elite. Og de fik, hvad de kom efter. Viborg HK spiller sig i kvartfinalen ved EHF Cup med en 29-26 sejr over norske Byåsen. 

"Det er altid rart, at vi når en milepæl. Det var en af vores målsætninger for sæsonen, at vi gerne ville i gruppespillet, og også spille os videre derfra. Dermed ikke sagt, at vi er tilfredse. Vi kunne rigtig godt tænke os at komme videre endnu. Vi må se, hvem vi skal op imod, og så tager vi den derfra," siger en tilfreds Allan Heine eftert kampen.

Dagens opgør startede ud i et hæsblæsende tempo og begge hold havde til dagens kamp smurt kontramaskinen. Det betød også, at defensiven først kom ordentligt igang et godt stykke inde i første halvlegm, hvorefter der kom mere ro på begge hold. Første halvleg fulgtes holdene ad, og hver gang Byåsen scorede et mål, fulgte vores piger trop og scorede i den anden ende. Pausestillingen reflekterede det tætte spil, og tavlen viste 16-16. I anden halvleg stod defensiven stærkere, og Rikke Poulsen havde gode arbejdsbetingelser i målet. Det kvitterede hun for med to redninger på straffe og et hav af gode aktioner.

"Jeg synes kampen bliver spillet på et rigtig fint niveau, og Byåsen spiller godt. Det synes jeg også vi selv gør. Vi havde lidt problemer defensivt i første halvleg, og det får vi bedre kontrol med i anden halvleg. Det er også den store årsag til, at vi vinder."

Angrebsmæssigt var Carin en fornøjelse at følge. Med seks mål blev hun delt topscorer med Stine, og publikum valgte også den svenske fighter til kampens profil.  

"Selvfølgelig bliver man glad, når man føler det kører og kommer i flow. Som hold er det jo gået lidt op og ned, hvilket også påvirker os som spillere, men det føles som om vi har godt flow i dag, og jeg kan komme med mit hurtige skud. Det var hele holdet der lykkedes i dag, og så er det let at spille," fortæller Carin, der er rigtig glad for avancement i EHF Cuppen.  

"Det er så nice. Vi har haft op- og nedture i starten af 2018, så det er dejligt at komme videre og få kvittering på, at vi spiller godt." 

Eneste lille bet i dagens kamp var en uheldig episode i en Byåsen kontra. Sanne van Olphen jagtede en norsk spiller, og ville i løb drible bolden fra den norske fløj. Desværre rammer hun armen og ikke bolden på den norske spiller, hvilket resulterede i et direkte rødt kort til van Olphen. Dommerne valgte umiddelbart efter det røde kort at trække et blåt kort også, hvilket betyder, at epiosen skal ses igennem med mulighed for, at Sanne kan få karantæne i næste EHF Cup kamp. Så galt regner både Sanne og Allan dog ikke med, at det kommer til at gå. 

"Det er fair nok, at der er rødt kort. Hun går efter at drible bolden ud af hænderne på Byåsen spilleren, desværre rammer hun spilleren i stedet. Det er jo et slag, og så er der rødt kort, men den bør ikke give karantæne. Så stopper al retfærdighed i hvert fald," siger Allan. 

Sanne selv har samme syn på situationen, som hun føler så værre ud end den var. 

"Jeg var lidt overrasket over hændelsen. Det så ud som om hun var i tvivl om hun skulle tage en dribling mere, så jeg ville tage bolden når hun driblede. Jeg ramte bolden, og føler ikke jeg rammer hende. Jeg har i hvert fald ikke fat i hende. Det var ikke min intention, at gøre noget farligt,. Jeg tror det så værre ud end det var, for jeg forsøgte at få bolden. Forhåbentligt kan de se på video, at det ikke var så slemt. Det var overraskende, at der også kom et blåt kort, men vi må vente og se," sagde Sanne umiddelbart efter kampen. 

Lodtrækningen til kvartfinalerne finder sted, når alle gruppespilskampe er afviklet. Indtil da fortsætter vi i HTH Go Ligaen, hvor vi allerede på onsdag spille i VIBOCOLD Arena. Denne gang mod Silkeborg-Voel KFUM. 

Billetter til kampen kan købes HER

 

Målscorere for Viborg HK: 

Carin Strømberg - 6

Stine Bodholt - 6

Kristina Jørgensen - 5

AG Nørgaard - 5

Line Uno - 5

Sanne van Olphen - 1

Nikoline Lundgreen - 1

0
0
0
s2smodern