To point i Polen

Det var så tæt på en dansk hjemmebane man kan komme i G’dansk, da vi i dag spillede returkamp mod Vistal Gdynia i EHF Cuppens gruppespil. 27 kampklare Viborg HK fans havde taget turen til Polen, hvor de var klar til at hjælpe pigerne til sejr, og det virkede. Den ottende mand var hele tiden på tæerne og pressede de polske piger, hvis hjemmepublikum ikke gjorde meget væsen af sig.

Vores piger var lige så klar som de medrejsende fans, og allerede i bussen fra hotellet til arenaen kunne man mærke, at truppen var klar til at køre på fuldt blus.

Første halvleg skiftedes de to hold til at føre, og var konstant på dupperne i forhold til hinandens spil. Hjemmeholdet fra Gdynia spillede lange angreb, hvor de trak tempoet ud af kampen og det var med til at gøre, at vi defensivt manglede lige det sidste for at få lukket af.

Anden halvleg derimod var en helt anden kamp. Her var vi fra start i teten, og Gdynia fik ikke et ben til jorden. Da der var spillet 13 minutter af anden halvleg havde hjemmeholdet blot formået at score et (1!) mål, hvorimod vi havde nettet hele 10 gange. Dermed var kampen også afgjort, og det var blot et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

”Vi må sige, at anden halvleg er en gevinst af det store pres vi ligger på dem gennem hele første halvleg. Selv om vi ikke altid lykkes i første halvleg løber vi med dem hele kampen. Det gør, at deres store spillere bliver trætte og når de hænger i spillet eller ligger i feltet løber vi hurtigere,” fortæller en glad Susanne og fortsætter:

”Vi formår at justere i løbet af kampen, og en spiller som deres nummer 49, der driver gæk med os, holder de ude de første 10 minutter af anden halvleg. Der skruer vi hårdt op og straffer dem. Så den periode, hvor de synes, de skal spare deres profiler, løber vi simpelthen fra dem. Da hun kommer på banen igen formår vi at rette vores spil til og ændre taktikken. Det er en af de ting vi vinder på i dag, at pigerne formår at føre de taktiske ændringer ud i livet. Det er noget af det sværeste under pres, men det gør de rigtig flot i dag.”

Spillemæssigt var det særligt farten i vores spil der gjorde udfaldet, og da først vores kontramaskine kom i gang kunne Gdynia spillerne ikke følge med. De løb hurtigt tør for kræfter, og da vores defensiv også lukkede af og gjorde arbejdet lettere for Rikke i målet havde polakkerne ikke en chance.

Vi vinder 21-32 og er klar til at give den hele armen igen på onsdag, hvor vi møder NFH i VIBOCOLD Arena.

0
0
0
s2smodern