Det er nok ikke rengøringsmidler fra Ajax der bliver købt i VIborg HK den kommende tid. Nok kan det fjerne pletter, men ridserne i lakken varer ved. Det må vi konstatere efter en kamp mod bundholdet fra Ajax København, som inden dagens kamp ikke havde fået point i HTH Go Ligaen. Det fik de i dag, og vi skal være heldige med, at det kun var et enkelt point der kørte med bus til sjælland i dag. Kampen ender 22-22 efter en tæt og intens afslutning. 

Første halvleg starter planmæssigt, og vi kommer ud med tempo og fysik, som Ajax har svært ved at matche. Efter 10 minutter er vi foran 7-4, men lige så stille og roligt får gæsterne spist sig ind på føringen, og da først Ajax-pigerne lugtede blod, kørte de bare på. Der var ingen tilbagehold, og kort inden pausen var gæsterne foran med tre mål. Det blev der pyntet på og ved pause fløjtet var stillingen 12-13. 

Ved anden halvlegs start var luften i VIBOCOLD Arena tyk af forventninger til en vending af kampen, men denne udeblev, og scoringsproblemerne fortsatte trods det, at vi kom til flere og flere 100% chancer. 

"Vi scorer ikke på vores chancer. Det har været lidt et tema de sidste kampe, at vi slet ikke kan få scoret på de gode chancer vi kommer frem til. De scorer 22 mål i dag, og det synes jeg er godt. Vi står fint i forsvaret, men får bare ikke scoret. De kommer godt i hurtig midte og spiller med god fart. Vi ved det kommer, men er måske lidt uskarpe og får ikke lukket ned for det," siger Carin efter kampen og sætter ord på, hvordan hun har det efter sådan en kamp. 

"Lige nu er vi bare mega frustrerede og alle vil så gerne vinde. Jeg synes mange gange, at vi spiller godt, men vi kan bare ikke score. Vi må skifte fokus og se på det positive i kampene. Hvor om alting er, må vi forsøge at tage det nyttige med videre og kaste det andet bort."

Det tog noget tid før pigerne kom fra omklædningsrummet efter kampen, da det var nødvendigt at vende kampen og få set på, hvad der videre skal ske for at få vendt skibet. Første skridt på vejen er at finde frem til, hvad det er, der ikke går som ønsket i dagens kamp, og det har Allan såvel som Carin sat ord på.

"Puha. Der er rigtig mange ting der ikke tipper vores vej. Meget ender til afslutningen af produktet, for langt hen ad vejen, både defensivt og angrebsmæssigt, kommer vi egentligt frem til tingene, men får ikke afsluttet ordentligt. Nogle gange bliver det for komplekst for os og så får man et billede af, at det er enormt mange ting, vi skal have justeret for at komme stærkere ud," siger Allan og afviser, at dagens niveau kan skyldes kampmæthed ovenpå et tætpakket kampprogram.

"Jeg tror ikke, det er kampmæthed, men mere frygten for at skulle skuffe. Både os selv og vores tilhængere. Jeg tror mere, at det er det, end kampmæthed, eller hvilke andre undskyldninger vi kan finde på. Jeg tror det er presset, nervøsiteten og usikkerheden der spreder sig. Heldigvis, når man har været i topsport i  mange år, er man vant til at succes og glæde, men også nederlag, modgang og frustration, som er noget vi alle har prøvet. Jeg har også et billede af at vi er rigtig stærke som gruppe og nok skal komme videre herfra." 

Videre skal vi allerede lørdag, hvor turen går til Vistal Gdynia i returopgøret i EHF Cuppen. Kampen i Polen spilles søndag kl. 15.00 og vi vil selvfølgelig gøre alt vi kan for at opdatere på vores sociale medier og hjemmeside.

 

Målscorere for Viborg HK:

AG Nørgaard 8

Nikoline Lundgreen 3

Signe Hald 3

Natasha Nolevska 2

Stine Bodholt 2

Kristina Jørgensen 1

Clara Høgh-Poulsen 1

Line Uno 1

Sanne van Olphen 1

 

0
0
0
s2smodern