Videre til ¼-finalen i Santander Cup

Viborg HK var her til aften taget til Bjerringbro, hvor kommunens 2. største by skulle forsøge at drille storesøster.

Allan Heine instruerer BFH-VHK

Udeholdet startede ud som lyn og torden. Inden haluret havde rundet sin anden omgang var Viborg på 1-4, og specielt MP viste gode takter i starten af kampen.

Dominansen fortsatte fra Viborgs side, og efter 13 minutter valgte Bjerringbros træner fornuftigt nok at tage time-out bagud med 6-15. På det tidspunkt var der 100 % effektivitet fra Viborgs side, og det lignede en sejr der bare skulle cruises i hus. MP og Rikke Skov havde på det tidspunkt scoret 3 og 4 mål, imens de resterende scoringer var fordelt ud på flere spillere.

Herefter skiftede momentum en smule, og Bjerringbro vandt den efterfølgende periode på 13 minutter med 8-4. Det fik Allan Heine til at forlange time-out, og her blev der talt med store bogstaver for at ændre kampens forløb.

Et wake-up call virkede til at være den rette medicin, for i de sidste 4 minutter blev det kun til en enkelt pind for hjemmeholdet, hvilket betød Viborg kunne gå til pause foran med 15-21. Det blev nemlig til en lækker skruebold fra Ditte Kelså, samt en sikker fløjafslutning fra AG, der fint blev spillet fri af Rikke Skov i andenbølge-kontraen.

Efter pausen fik midterblokken bedre styr på blokaderne, men i modsatte ende kneb det samtidig gevaldigt med at få bolden ind bag hjemmeholdets keepere.  De første 8 minutter vandt Viborg ganske vidst med 3-0, men med en smule mere kynisme kunne sejren på 30-26 sagtens være blevet større.

Afslutningsvis måtte Lyks desværre til tælling, efter Bjerringbros helt store spiller og topscorer med 8 mål, Helle Walentin, hændeligt kom til at ramme hende. Det var heldigvis ikke mere alvorligt end Louise hurtigt kom på benene og spillede videre. Derfor slap Viborg HK også fra kampen med alle spillende spillere fit-for-fight.

En sejr er en sejr, og det betyder at Viborg HK igen er med i bowlen, når der skal trækkes lod blandt de resterende 8 hold i turneringen.

Målscorere for Viborg HK:
Kirsten Balle – 7
Rikke Skov – 5
MP – 5
AG – 3
Line Uno – 3
Barbie – 2
Mathilde Storgaard – 2
Louise Lyksborg – 2
Ditte Kelså – 1