Viborg slog fightende tigre

Der var knald på fra start af, da Viborg HK i aften tog imod formstærke København Håndbold i Viborg Stadionhal. Revanche havde været det store samtaleemne i Viborg-lejren, for i det første opgør tog København sejren på hjemmebane. Nu var det Viborgs tur til at lave en lignende præstation.

Allerede i kampens første minut kom den første 2 minutters udvisning, da Louise Lyksborg viste at hun er hurtigere end Pernille Holmsgaard, som haltede efter i returløbet, og derved måtte tage ufine trick i brug. AG viste skarpheden på det efterfølgende straffekast, og sikkert scorede hun på Københavns Ine Stangvik. Det skulle langt fra blive den sidste scoring fra hendes side.

Ved stillingen 6-6 måtte Sille se sig sat af Anne Mette Hansen, som gled forbi hende, og udover at det kostede en udvisning at holde fast i hende, så blev det starten på 17 svære minutter. Undertalsperioden endte 0-3, og det blev også +6 til udeholdet, før Allan Heine med store bogstaver fik hevet holdet op, så halvlegen blev afsluttet med at være bagud 11-16.

I de sidste 30 minutter var det er Viborg-hold der havde alt at vinde. Chancen for at komme tilbage kunne for mange synes svær, men den blev grebet, og endnu engang viste Viborg HK at rollen som undertippet passer meget godt. En hel halvleg fyldt med hård fight og gå-på-mod var mere end gæsterne kunne kapere, og det helt store vendepunkt kom i det 49. minut, da Rikke Skov bragede Viborg HK i front med 23-22. Viborgføringen var igen en realitet, efter 38 minutter med udeholdet i front.

Herfra blev det en nervepirrende affære, men jublen brød ud, da MP viste høj klasse. Med en passiv kendelse imod, samtidig med at hele Københavnerholdet stillede op i en “mur”, så hvilede alle øjne på hende. Taktfaste stående klapsavler blev afløst af et jubelbrøl, da hun steg op på 3. etage, og bragede bolden forbi Ine Stangvik i Københavner-målet.

Afslutningsvist blev det til en reducering af Pernille Holmsgaard, som stjal bolden i en kontra, men det var for sent. Et comeback vi vil huske længe var i hus!

Se spillerstatistik her
Se kampanalyse her