Ekstravagant Viborg-sejr på Falster

Vi vidste på forhånd at det ville blive svært i Scandlines Arena, og indledningsvis var det også hjemmeholdet der kom foran 1, og 2-0, før Viborg kom på tavlen. Det tog lige 3 minutter, men så havde det viborgensiske hold fundet fodfæste i den proppede hal. Efter 11 minutter var Viborg med 2 gange Lyksborg på kontra foran 5-7. En start der tegnede rigtig fint, grundlagt af et forsvar der pakkede fint sammen ind over midten. Plus tre blev det også, og så var det tid til NFH-timeout.

Som halvlegen skred frem, så var det klart at vi havde gang i en spændende kamp. Ingen af holdene gav en centimeter i forsvarene, og det afspejler den lave halvlegsscore 11-12 fint. Der var lagt op til endnu en larmende halv time, hvor Louise Lyksborg, Ann Grete Nørgaard og Barbi skulle holde deres scoringsprocent oppe på 100.

Ganske ligesom tilfældet var i første halvleg, så kom NFH bedste fra land. Første scoring til udeholdet var tilkæmpet af Sille Thomsen, som efter en frispilning fint fremtvang et forsøg til AG fra 7-meter stregen, hvilket sikkert blev omsat til 14-13.

Efter 10 minutter så det virkelig svært ud da Barbi blev sendt ud i 2 minutter, men en fabelagtig dobbeltredning af Rikke Poulsen på Kristina Kristiansen sørgede for -2 istedet for -4, da MP sled sig igennem i et tiltrængt reducering til 17-15.

Og vendingen blev det! Viborg gik fra at være bagud med 18-15 til 21-21, og det blev også til + et par stykker. Presset steg på hjemmeholdet, og Viborg havde smidt tøjlerne. Det foregik i rask trav når Viborg tordnede frem efter en bolderobring. Specielt Kirsten Balle spillede sig voldsomt op med 6 mål på 6 afslutninger i anden halvleg, og symptomatisk var det Rikke Poulsen der krydrede desserten med at snuppe Nanna Villumsens straffekastforsøg til allersidst.

Meget muligt er der lang vej hjem, men efter en 25-30 sejr over storsatsende Nykøbing Falster, så føles busturen 100 kilometer kortere.

Se spillerstatistik her
Se kampanalyse her