Viborg HK videre i Cup Winners Cup!

Lørdag eftermiddag stod den store finale inden VM-slutrunden og julen står for døren, da Metz Handball skulle besejres samlet, efter et smalt nederlag i første opgør af Cup Winners Cup’s 1/16-dels finale.

Viborg HK kom som lovet ud med 100%, og det var tydeligt at se Metz Handball var kommet til løvens hule. Hjemmeholdet havde allerede i det femte minut bragt sig foran med de påkrævne tre mål, 5-2, og MP fortsatte de fine takter fra onsdagens ligakamp.

Udeholdet tog den første time-out, netop som haluret rundede sin syvende omgang.

Hvis man troede at det skulle bryde hjemmeholdets stime, så kunne man godt tro om. 10-4 reducerede Metz til efter 15 minutter, da de efter et meget langt angreb scorede på et flot langskud. Hjemmeholdets forsvar stod så kompakt som de skulle, men desværre blev der begået straffekast lidt for ofte. Rikke Poulsen startede med at snuppe de to første af slagsen, men herefter fik Metz lidt mere tur i den.

I afslutningen af halvlegen holdt Viborg HK kontrollen over de gulklædte gæster. Offensivt kunne Allan Heine sætte UG kryds og slange ud for præstationen, og stillingen 18-11 var bestemt også godkendt forsvarsmæssigt.

Metz forsøgte sig i det første angreb efter pusen med en ekstra markspiller, men da de tabte bolden, var det lige før at AG kunne skyde den ned i tomt mål. Desværre stod hun inde i feltet, men fra da var det slut med 7 mod 6-spillet for udeholdet.

Som halvlegen skred frem, så virkede Viborg HK til at være i fuldstændig kontrol. I målet stod Rikke Poulsen på internationalt niveau, imens Rikke Skov blandt andet tog det ansvar hun kunne med succes. Også spillere som Line Uno, MP og Siri Seglem viste igen hvad de er i stand til at gøre for holdet. Den samlede føring kom aldrig i fare, og Viborg HK spillede sig derfor i blandt de sidste 16 hold med en overbevisende 28-21-sejr. Det til trods for at Rikke Skov fik hendes tredje udvisning, og dermed rødt kort, med ti minutter igen.

Når det samlede regnestykke skal gøres op, så vinder Viborg HK 52-47, og er hermed med i lodtrækningen til 1/8-dels finalen.