U20-landsholdsspiller skifter til Viborg HK

Sæsonen 2015/2016 er ved at gå på hæld, og det betyder samtidig at de sidste forberedelser frem imod 2016/2017 er godt i gang. Det er med stor glæde, at Viborg Håndboldklub i dag kan præsentere Amalie Grøn Hansen som ny venstre fløj i klubben. Den 19-årige østjyde afsluttede sidste sommer en studentereksamen på Fredericia Gymnasium, og nu har hun i første omgang skrevet en treårig aftale med klubben.

Allerede er Stine Bodholdt, Line Haugsted og Carin Strömberg hentet ind som forstærkninger til fremtidens Viborg HK, og på fløjen kan vi i dag præsentere et nyt spændende ungt navn i form af ”Nips” fra Skanderborg Håndbold. Amalie kommer fra en klub der med stor sandsynlighed rykker op i dansk damehåndbolds fineste selskab næste sæson, og her har den rapfodet spiller indtaget en stor rolle.

I denne sæson er hun nemlig noteret som klubbens topscorer med 92 mål i 23 kampe. Det har også ledt til en plads på det danske U20-landshold, og her er det indtil nu blevet til tre optrædener. Fortsætter udviklingen, så er der basis for mange flere oplevelser i den rød/hvide trøje.

Cheftræner Allan Heine er godt tilfreds med tilgangen af den unge spiller.

”Amalie passer rigtig fint ind i den måde vi ønsker at bygge tingene op på fremadrettet. Vi har Danmarks bedste venstre fløj i AG, og det gør naturligt at Amalie er hentet ind som backup på den position. Vi må også erkende at landsholdet forhåbentlig kvalificerer sig til OL og EM, og så skal AG sandsynligvis spille rigtig mange kampe. I Amalie får vi en ambitiøs pige, som er rigtig hurtig i kontrafasen. Defensivt matcher hun fint den måde vi ønsker opdækningen fra vores fløje. Vi tror på at ”Nips” i højere grad kan udfordre AG, end tilfældet har været i denne sæson”, siger VHK-træneren om nyerhvervelsen.

Som skrevet er forberedelserne til den kommende sæson godt i gang, og i dag er der faldet endnu en vigtig brik på plads, hvormed truppen efterhånden synes fornuftig besat med sprudlende talent og rutine. Det vil vi fortælle mere om senere på ugen.

Byd et stort velkommen til Amalie Grøn – også kendt som ”Nips”, der i denne sæson har været nøglespiller i Skanderborg Håndbold. Vi ser frem til 3 spændende år for det unge talent.